Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Nizip Caddesi'de ayakkabı ve terlik üreten esnafa seçim öncesi BUSEM’e (Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi) taşınma sözü vermişti. Riskli bölge ilan edilen Nizip Caddesi'ndeki esnaf, 2016 yılından beri BUSEM'e taşınmayı bekliyordu. Taşınma ihalesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. İhale komisyon başkanlığını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan üstlendi. Plastik Ayakkabıcılar Sitesi ihalesinin muhammen bedeli 61 milyon 970 bin lira olarak belirlenmişti ve Sınırlı Sorumlu Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, açık artırmada 180 milyon 500 bin lira teklif vererek ihaleyi kazandı.

MODERN BİR İŞ YERİ OLACAK

Sınırlı Sorumlu Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarıbal, yapılan ihaleyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Bu ihalenin ve sonrasında gerçekeleşecek taşınmanın esnafa rahat bir nefes aldıracağını söyleyen Sarıbal, “Belediye ve kooperatifimiz bu taşınma sürecini birlikte yönetecek. Bu süreç tamamlandığında taşınma işlemimiz de başlamış olacak. Teknik alanda da ekip arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüp Gaziantep terlik ve spor ayakkabı ve yan sanayisine, esnaflara düzenli modern bir iş yeri yapılacak. Nizip Caddesi’ndeki esnaf ne büyüyor ne küçülüyor, yerleri dar. Daha sağlıklı, bizim meslek koşullarına uygun bir ortam sunulacak ve esnaf arkadaşlarımız rahat bir nefes alacak” dedi.

20 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Nizip Caddesi’nde 20 bin kişinin istihdam edildiğini kaydeden Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü: “20 bin kişiyi BUSEM’e taşıyacağız. Burada çalışan kesim üretim yapan kalifiye elemanlardan oluşuyor. Sektör taşınacak ve yeni iş gücü ortaya çıkacak. Bütün esnafımızın modern ve konforlu bir iş yeri olacak. Şu an sağlıksız ortamlarda üretim yapılıyor. Merdiven altı dediğimiz kayıt dışı üretimler yapılıyor. Bunların önüne geçmeyi planlıyoruz. BUSEM’e taşınan esnafın dükkan metrekareleri de genişleyecek. Herkes rahat bir şekilde üretim yapacak. (Tülay KARA)

Editör: Haber Merkezi