Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Başkanı Aslı Emektar'ı ziyaret için gazetemize gelen Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Av. Çetin Özaçıkgöz partisiyle ve çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özaçıkgöz’ün ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Muzaffer Tan, Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Atasoy, Genel Başkan Yardımcısı Ünal Canbey, Silivri İlçe Başkanı Fatma Kayakoparan, Gaziantep İl Başkanı Hasan Cançelik, Şehitkamil İlçe Başkanı Mesut Azğın ve Şahinbey İlçe Başkanı Ali Akbaş eşlik etti.

ERKEN SEÇİM OLMAZ

“Bugüne kadarki süreç çok farklıydı, çok güçlü bir ak parti iktidarı vardı. Şartlar çok değişiyor, inşallah altı ay sonra Doğru Yol Partisi’nin meydanlara indiği zaman meydanları dolduran, ekranlara çıktığı zaman ekranları çatlatan bir Doğru Yol Partisi olduğunu milletimiz görecek” diyen Özaçıkgöz, erken seçim konusunda şu yorumu yaptı: “Erken seçim olmaz. Erken seçim bekleyen boşuna bekler. Bir kere erken seçime bütün dünyada iktidarlar karar verir. Muhalefetin karar vereceği bir şey değil. Her sene bir yıllığına tezkere uzatılır bu sene iki yıllık uzatıldı. Haziran’dan ziyade sonbaharda yapılabilir. Dört ay ertelenebilir. Kesin değil ama Kasım’da seçim olmaz.”

PARLEMENTER SİSTEM GERİ GELEBİLİR

Önümüzdeki yıl başkanlık sisteminin bırakılıp parlementer sistemin gelebileceğine vurgu yapan Özaçıkgöz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşında bir anda parlementer sisteme geçilebileceğini söyleyebilir. Mecliste 582 milletvekili var. Referanduma gerek kalmayacak şekilde anayasa da değişirse şaşmayın. Erdoğan, parlementer sisteme dönerse siyasi hayatı devam eder. Dönmezse benim durumuma gelir” dedi.

ESERLERİMİZİ ANLATSAK YETER

“Biz yumurtadan çıkmadık eserlerimizi anlatsak yeter” diyen Özaçıkgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kiminle görüşsek kucaklıyor bizi. Birisi ben Demirel’in yaptığı okulda mezun oldum diyor, birisi ben Demirel’in yaptırdığı hastanede tedavi oldum diyor. Demirel’in yaptığı yollardan, köprülerden geçtim diyenler var. Televizyonlar Demirel’in eseri. Bizim eserlerimize bakın. Karşımızda kimse beş dakikadan fazla konuşamaz. Biz beş saatte yaptığımız eserleri anlata anlata bitiremeyiz. Her ilde, her ilçede, her mahallede, her sokakta, her hanede, her gönülde varız. Doğru Yol Partisi, Türkiye’de iktidar olduğunda ışığı, radyosu, yolu, doktoru, öğretmeni, hastanesi, okulu olmayan Ortaçağ yaşayan bir Türkiye devraldı. Buradan en yakın ilçeye gidemezdiniz. Bizden sonra bunlar yapılmadı. Bizden sonra iktidar bana bir tane çimento fabrikası yaptık desin. Biz 38 tane yaptık. Türkiye kalkınmış ve bu noktadaysa bizim sayemizde. Bana bir tane demir çelik fabrikası göstersinler, bana bir tane büyük baraj göstersinler. Sadece 127 tanesinin altında Demirel’in imzası var. Biz bu eserlerimize eser katmak üzere hizmete talibiz.”

Editör: Haber Merkezi