Kent protokolünün katılımıyla açılan ve 20-23 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası ve Sayacılar Odası'nın destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlendi.
Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Samsun ve Antakya illerinden firmaların yer aldığı, Suriye, Irak, İran, Fas, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Filistin ve Uganda ve Hindistan’dan katılımcıların ağırlandığı fuarda 300 firma ve 1000 marka temsil edildi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi yaptığı değerlendirmede, küresel ekonomik koşullara rağmen uluslararası bir fuar gerçekleştirmekten ve sektörün en yeni ürünlerini Gaziantep’te sergilemekten memnuniyet duyduklarını söyledi.
Ünverdi, fuara profesyonel ziyaretçilerin geldiğini ve yeni ticari bağların kurulduğunu belirterek, “Ayakkabı, terlik, saraciye ve yan sanayi sektöründe en çok takip edilen fuar olan GAPSHOES Fuarı’nı büyük emek ve gayret göstererek gerçekleştirdik. Dünyanın ve ülkemizin de zor bir dönemden geçtiği bu süreçte fuar yapmak gerçekten kolay değil. Fuarın firmalarımıza katkıda bulunması çok sevindirici. Bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için büyük değer olan fuarımız sektörün geleceği açısından da önemli bir yere sahip. Önümüzdeki süreçte inşallah fuarımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz. Fuarda emeği geçen paydaşlarımıza ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, fuara yurt içi ve yurt dışından iş insanlarının gelerek ticari iş bağlantıları yaptığını ifade ederek, “Güç şartlarda olsa da fuara gösterilen ilgi ve firmaların memnuniyeti bizi mutlu etti. Yıllardır Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte düzenlediğimiz GAPSHOES fuarları ile sektöre yön vermeye, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz ve bundan sonra da elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi