Esnaflarımızdan bu gelecek bayrama pek iç açıcı durum olmadığını , durumun gidererek daha kötüye gittiğini, zamların ürüne yanısımasının müşteriyi sıkıtıya koyduğunu dile getirdiler.
"Bu bayram pek bir şey bekleyemiyoruz. Malum ürünlere gelen zamlar biraz sıkıntıya sokuyor. Bu bayramda çarşının durumuna bakarsak geçen yıl daha hareketliydi.Bu yıl pek bir durgun okullar tatil olmasına rağmen Elmacıpazarı esnafı genelde Gaziantep dışından gelen misafirler ile ticaretimiz vardı. Bu yıl fazla giden gelen yok, malum akaryakıta gelen zamanlar etkisiyle, otobüs seferleri de zam yaptılar. Biraz sakin gidiyor ve açıkçası bu bayram pek bir bekletimiz yok. Çünkü milletin alım gücü kalmadı.İnsanlar devamlı hesap peşindeler. Neyi nerde ucuza alabilirim, nereden kırpa bilirim düşücesindeler" diye konuştu.
Zamların Durmak Bilmediğini ve Buna Bir Çözüm Olarak; "Bir An Önce Yapsalarda Piyasa Rahatlasın."
"Bu ayda Kurban Bayramı malum kurbanlıklarda Dört-Beş Bin gibi ortalama, adam da diyor ki kurban kesersem tatlıya şekere ne gerek var, çoluk çocuğun kılık kıyafetine ne gerek var diyerek önceliği kurbanlıklara ayrırlar. Haliyle esnaf olarak pek bir bekletimiz yoktur. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın bir konuşmasına denk geldim bu piyasayı rahatlatıcağız diyordu. Artık nasıl yapacaklar bilemiyorum. Bir an önce yapsalarda bu piyasa rahatlasın" diye belirtti.
Yeni Gelen Asgeri Ücret Zamlarının yetersizliğini dile getirerek; "Eski Asgari Ücret Düşüktü Fakat İnsanlar Geçine Biliyorlardı."
"İşçi sıkıntılı, patron sıkıntılı, memur sıkıntılı, emekli sıkıntılı yani bilemiyorum artık. Aldığımızı satıyor geri yerine koyamıyoruz. Bu haliyle kărımızı düşürdü. Eski asgari ücret düşüktü fakat insanlar geçine biliyorlardı. Şimdi ise asgari ücret arttı ve akabinde zamlar geldi. Ve gelen zamda hiç bir şey ifade etmedi. Söylemeye gerek yok şuanda herkes biliyor neyin ne olduğunu" diye sitem de bulundu.
Gaziantep Esnafları olarak Sorunlarının yanında bir de isteklerini söyledi; "Tek İsteğim"
"Esnaf olarak isteklerimiz. Bu gecelek bayram da insanlar rahat alış veriş yapsın, çoluk çocuğuna bir şeyler alabilsinler, mutlu bir şekilde bayramlarını kutlasınlar yeter. Bu bayram başka bir bayram, herşey başını almış gidiyor. Tek isteğim bu bayram da bir kurbanlık alabilesek çok şükür" dedi.

Editör: Haber Merkezi