Şehitkamil Kaymakamlığı Aile Destek Merkezleri Yıl Sonu Kapanış Programı’na katılarak merkezlerden hizmet alan kursiyerler tarafından hazırlanan ‘Kadın El Emeği Sergisi’ni gezdi. Program Kadınların el emeği göz nuru çalışmalarıyla başlayıp, mezuniyet toplantısına geçildi.
2021-2022 Dönemi Yıl Sonu Sergi açılışı ve Yıl Sonu Programı Sayın Valimiz Davut Gül Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk ve Sayın Kaymakam Ömer Kalaylı ve kıymetli eşleri Nilgün Kalaylı hanımefendi, Kaymakam Refiki Koray Yanıktepe, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve il ve ilçe müdürleri katılımıyla gerçekleşti.

Okuma Yazma kursları ve kreş çocukları mezuniyet töreninde anne ve çocuk el ele tutuşarak diplomalarını alıp keplerini attılar. Diplomalarını Sayın Valimizin, Sayın Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz Sayın Kaymakamımızın ve Kıymetli eşleri Nilgün Kalaylı hanımefendi ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve il ve ilçe müdürlerimizin ellerinden alan annelerimiz ve çocuklarımız için unutulmaz anlar yaşandı.
Aile Destek Merkezleri(ADEM) 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında, kadınlarımızın Devlet ve Millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı kadınların psikososyal,sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren merkezlerdir.

Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı olarak 2020 Ağustos ayından itibaren hizmetlerini sürdüren Şehitkamil Aile Destek Merkezleri, dezavantajlı bölgelerde kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın psikolojik, sosyal, kültürel ve mesleki açıdan gelişimlerini desteklemeye yönelik faaliyetler yürütmektedir.

Psikolog Seda Atçı Çıksorut Adem -3 merkez Koordinatörü;
"Bir yıl boyunca hem eğitim görerek kendini geliştiren hem üreterek gelişen kadınlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz diyerek şunları ekledi. Bugün gerçekleşen Gaziantep Şehitkamil ilçesinde hem valiliğimiz hem belediyemiz hem kaymakamlığımız, hem sosyal yardımlaşma vakıflarımız ve ilçe müdürlüklerimiz tarafından işbirliği halinde gerçekleşen çalışmaların başarısına ortak oldu. Bizlere her zaman destek olan aynı zamanda kurucumuz Şehitkamil Kaymakamımız Sayın Ömer Kalaylı ya teşekkürlerimizi sunarız. Aile Destek Merkezleri olarak üretmeye gelişmeye ve kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz "diyerek konuşmayı bitirdi.(Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi