Gaziantep'in yöresel yemeklerinin vazgeçilmezi olan kurutulmuş dolmalık sebzeler Elmacı Pazarı’nın tezgâhını süslemeye devam ediyor ancak gelen zamlar ve hayat pahalılığı vatandaşın tezgâhta duran ürünü sofrasına taşımaya büyük oranda engel oluyor.

Hem Biz Memnun Değiliz Hem de Alıcılar Memnun Değil

"Bu yıl kurutmalıklar da fiyatlar çok yüksek diyen Zübeyit Şenci, maliyetler yüksek, satışımız düşüktür. Hem biz memnun değiliz, hem de alıcılar memnun değil. Gelen zamlar sebebiyle fiyatlar ürünlere çok fazla yansıdı. Mesela geçen yıl 15-20 Lira sattığımız ürün, bu yıl 60-65 lirayı gördü. Yani Fiyat farkı epey var. Bu durumdan iki tarafta şikayetçidir" diye sitemde bulundu.

Gaziantep halkının ve turistlerin sıklıkla tercih ettiği; patlıcan ve biber kurulukları yeterli ilgiliyi bu sene zor görür gibi.

Neredeyse Yüzde 200 Gibi Bir Zam Geldi

"Müşteriler gelen zamlardan hiç memnun değil çünkü alamıyor diyen Zübeyit Şenci, gelirleri belli mesele patlıcan, biber kurutmalık alacaklar 120 Lira tutuyor. Daha bunun pirinci var malzemesi var 300 Lira gibi bir hesap çıkıyor. Bu durumdan Esnaf da hiç memnun değil. Kurutmalıkların maliyeti yüksek olunca bizim de kar marjımız düşüyor ister istemez. Neredeyse yüzde 200 gibi bir zam geldi kurutmalıklara ne yapacağız biz de bilmiyoruz. İsteğimiz biran anca taze ürünlerin ucuz olması ve sonrasında zaten kurutmalıklar da ucuz olur" dedi.

Editör: Haber Merkezi