Gaziantep Etiler de faaliyetleri sürdürmeye devam eden Etiler Aşevi'nin gönüllüsü Volkan Dalbudak, Etiler Aşevi'ni ve faaliyetlerini anlattı. "Etiler Aşevi olarak 300 tane kayıtlı üyemiz var. Hafta da iki gün salı perşembe olmak üzere yemek çıkarıyoruz. Ana faaliyetimiz budur, 300 tane üyemizi hepsi evlerine gidilip tespit edilmiş durumda. Bizim ana kriterimiz insanların ihtiyaç sahibi ve yoksul olmasıdır. İhtiyaç sahiplerinin evlerine gittiğimizde mahallede ki esnaflardan ve komşulardan bilgi almaktayız kendi gördüklerimizde bu bilgileri birleştirip ona göre karar vermekteyiz. Onun dışın da Ramazan da ve diğer aylarda İnsanlar bize bağız yapmaktadır biz bu bağışları gerek gıda yardımı gerek nakit yardım ve gerekse benzeri yardımlar olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Faaliyetlerimiz Aşevi olarak sadece Etiler Mahallesinde sınırlı, fakat diğer faaliyetlerimiz Gaziantep'in her bölgesinde devam etmektedir. "diye konuştu.

Bu Faaliyetimiz 2021 Yılı Ramazan Ayında Başladı

Etiler Aşevi Gönüllüsü Abdulkadir Demirkıran, Etiler Aşevi'nin ne zaman faaliyete başladığı ve faaliyetler hakkında bilgi aktardı, "Bu faaliyetimiz 2021 yılı Ramazan ayında başladı. O yılda aklımızda 30 tane haneye yemek verelim dedik. Pandemi dönemiydi, millet çalışmıyordu. Yoksul ailelerin bulunduğu bir mekandı Etiler Mahallesi. 2-3 arkadaş aklımızda, şu 30 haneye yemek verelim düşüncemiz vardı. 1 aylığına yemeklerini verdik sonrasında faaliyetimizi bitirdik. Daha sonra rahat edemedik, bu yoksul ailelere yemek vermeye devam ettik. Yemek verdiğimiz 30 tane aile, 60 oldu 70 oldu ve 130 kadar yükseldi. 130 kişiye verdiğimiz yemekler böyle devam ederken Volkan Bey diğer arkadaşlarımız bu faaliyetleri olsun iştirak ettiler. 3-5 ay sonra çok büyük desteklerde bulundular Allah razı olsun onlardan. Onlara Minnet borçluyuz . Sonrasında Aşevini genişlettik, küçük konteynerımızı büyüttük. 12-13 metre karelik olan konteynerımızı 21 metreye çıkardık. Aşevi dışında hayır hasenat yapıyoruz, bazı durumu olmayan hastalara ameliyat ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

Amacımız Burada Gerçek İhtiyaç Sahiplerini Bulmak

Yoksul ailelere ziyaretlerinde bulunarak yerinde tespit ediyoruz diyen Demirkıran, "Gerçek ihtiyaç sahibi mi yoksa bize mi ihtiyaç sahibi görünen birisi mi diye marketlerden, bakkallardan, komşulardan ve muhtarlardan her yerden sorup soruşturuyoruz. Amacımız burada gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup elimizden geldiği kadar gelen bağışları adaletli dağıtmaktır" diye belirtti.

Gönüllülerden Oluşan Bir Hareket

Yardım da herkes el ele diyen Dalbudak, Burası bir gönüllü Hareketi, Arkadaş gruplarımız var, Ayrıca Yurt içi ve yurt dışı bağışlarımız var sağ olsunlar. Onlar bize bağışlarını esirgemiyorlar. Geçen Bayram 115 tane çocuğu giydirdik, bu Bayram da ise çocuklara hediye paketi hazırladık. Ve onları dağıtmaya başladık, dağıtmaya da devam edeceğiz. Bayrama kadar da İnşallah devam edeceğiz. "diye anlattı.

Tabi Bizi Bu İşe Başlatan Neden "Paylaşmak"

Bireysel olarak başlayıp, yavaş yavaş gönüllüler topluluğuna dönüştü diyen Dalbudak, "Üç Ramazandır 6 ve 7 mahalle de ekmek dağıtıyordum bireysel olarak. Sokak çalışmaları yapıyordum özellikle sokakta çöp toplayan insanlara yardımcı oluyordum. Kendi çapımda bu işleri yapıyordum. Tabi bizi bu işe başlatan neden "paylaşmak", elimizdekini paylaşmak. İhtiyaç sahiplerine bir iyiliğimiz olsun ve yardımımız dokunsun. Giriştiğim bu bireysel hareketten çevremi de dahil etmeye çalıştım. Tabi bunda şunu gördüm, İnsanlar bu konu da çok suistimaller uğramışlar fakat doğru yere, güvendikleri yere yardımlarını hiç esirgemiyorlar ve gönül rahatlığıyla gönderiyorlar. Biz çok dikkat ediyoruz mesela insanlar bir bağış yaptığı zaman diyelim ki kurban bağışı yaptılar, Biz kurbanın tartılan kesilene kadar tüm aşamalarını atıyoruz. Böyle yaptığımızda ise insanların kafaların da soru işareti yaratmıyoruz. Yani benim verdiğim bağış nereye gidiyor, benim verdiğim para nereye gidiyor diye kafalarında sorgulayacak bir taraf bırakmıyoruz" diye vurguladı.

Biz Tamamen Bir Gönüllü Hareketiyiz

Gaziantep Etiler Aşevi diye bizi aratırlarsa internetten rahatlıkla iletişim bilgilerimize ve çalışmalarımıza ulaşabilirler diye söyleyen Dalbudak sözlerine şunları ekledi. "Biz tamamen bir gönüllü hareketiyiz. Biz saha da ağırlıkla Abdulkadir ve biz varız ama bizim arkamız da da çok fazla bağışçı var insan var, bize destek veren. Yani bu işin sadece görünen yüzüyüz, onlar olmazsa biz bu işleri yapamayız. Bizlere ulaşmak isteyen Enes Kuruyemiş'in sahibi Abdulkadir Demirkıran 0533 652 11 39 nolu numarasına ulaşabilirler." dedi (Salih Özdemir)

Editör: Haber Merkezi