Çok küçük yaşlardan beri bu işle uğraşan Mehmet Kıran, geçen yıllara göre bu sene her zamanınkinden daha zor dedi ve şunları ekledi, "Şuan piyasa durmuş bir şekilde , her sene bu zamanda 700 - 800 kurbanlık satıyorduk. Bu sene 200'ü zor bulduk. Açık söylemek gerekirse kan ağlıyoruz. Eskiden 100 tane 150 bin TL ederken şuan 100 tane koyun 450 bin TL ediyor. Neredeyse yüzde 110 gibi bir zam söz konusu. Bu haliyle kimse kurbana yanaşmıyor. Gelen çok pahalı deyip gidiyor. Genel olarak diğer arkadaşlarımıza baktığımız da herkes batmış durumda" dedi.

Herkes Şikayetçi

Kıran, "Gelen alıcalar da şikayetçi, gelen zamlardan sonra fiyatları çok yüksek bulup gidiyorlar. Mesele Bir alıcımız her yıl 5 tane koyun alırken bu yıl 2'ye 1'e düştü. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın ise paranın yarısı çıkartıp geri kalanını borçla halletmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Sahte Para Vakaları Durmuyor

Kıran, "Ara ara sahte para vakaları da oluyor, zaten işlerimiz durgun olmasına rağmen bide bu sorunlar ile karşılaşıyoruz. Eminiz devletimiz bu durumlara çözüm buluyor. Onlar da hangi biriyle uğraşsın, her gün yeni birisi çıkıyor. Allah onlara da kolaylık versin" diye dualarda bulundu.
Kurbanlıkların Kilosu 64 - 65 Arası Değişiyor
Kurbanlık koyunlarımız bu yıl 70-75 kilo yaklaşık 4-5 Bin arası değişiyor diyen Kıran, şunlara da değindi, "Devlet besili bir malın kilosu 67 Lira koyarken, satışımız 64 - 65 arasıdır. Ham mala göre yüksek fakat ham mal'ın eti çıkmaz kurbanlık olmaz. Besili mal arpa ile beslenirken, ham mala arpa verilmemektedir. Ham malın kilosu yaklaşık 45-50 kilo çivarındadır fakat et çıkmaz pek. O yüzden satma tarafı değiliz. " diye belirtti.

Masraflar Çıkısın Yeter

Tek isteğimiz masraflarımız çıksın yine yeter diyen Kıran, şunları da ekledi; "Ama bu gidişle zor görünüyor gibi. Bayrama da yaklaşıyoruz satışlarımız çok durgun gidiyor. Bu sene millet elinde ki malları satarsa, masrafları çıkarırsa yeter. Yaklaşık 150 bin TL gibi masrafım var. Bu sadece yıllık arpa masrafı, daha bunun nakliyesidir, işçisidir saymıyorum bile, onları da katınca yaklaşık 170-180 bin TL bulur. Her sene bu zamlar, bu şekilde sakin durmamız imkansızdı ona şaşırıyorum" diye sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi