İl Başkanı Uçar açıklamasında, "Bayramlar, sevgili Peygamberimizin kalabalıkla ve büyük bir coşku içinde kutlanmasını arzu ettiği; kardeşlik duygularımızın pekiştiği, kimseyi ötekileştirmeden huzur içinde yaşama arzumuzun tazelendiği özel günlerimizdendir." değerlendirmesinde bulundu. CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle;

 "Bayramlar sayesinde, insanlar arasında ayrım yapmayan, yoksulluğu yenmek için ödünsüz mücadele veren, adaletle hükmetmeden, güvenilir ve herkese hoşgörüyle davranan bir ahlak anlayışının önemini de anımsıyoruz. İnsanlık tarihinin en önemli insan hakları beyannamesi olarak da nitelendirilen hutbesinde sevgili Peygamberimiz, can ve mal güvenliğinin önemini, kadın-erkek eşitliğini, insanlar arasında üstünlüğün söz konusu olmadığını, insan yaşamının zulmetmeyen ve zulme boyun eğmeyen bir şekilde sürmesi gerektiğini, suçun ve cezanın şahsiliğini evrensel kurallar bütünü olarak ifade eder”dedi.

Vatandaş Bırakın Kurban Kesmeyi,  Memleketlerine Dahi Gidemiyor

Uçar, “Bu bayramda kurban ibadetini yerine getirebilmek yurttaşlarımız açısından neredeyse imkansız hale geldi. Besiciler kan ağlıyor. Kurbanlık hayvan satışları yarı yarıya düştü. Yem fiyatları son bir yılda yüzde 128 arttı. Yoksul vatandaşlarımızın bayramdan bayrama yiyebildiği et ne yazık ki hayal oldu. Garibanın sofrasına bayramdan bayrama giren et , bu bayramda maalesef sofraya konulamayacak. Öte yandan akaryakıta yapılan son zamlarla birlikte otobüs ve uçak bileti fiyatları uçmuş durumda. Vatandaş bırakın kurban kesmeyi,  memleketlerine dahi gidemiyor. Bayramı sevdiklerinden ve ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalıyor” diye belirtti.

Her Şeyin Çok Daha Güzel Olacağı Yakın Bir Gelecek

Uçar, “Yüksek enflasyon, hukuk, eğitim, şeffaflık, basın özgürlüğü endekslerindeki gerilemeye, hızla yükselen yolsuzluk verilerine, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, milli çıkarlarımızı göz ardı eden dış politika uygulamalarına karşın, her şeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inşaa edeceğiz” diyerek şunları ekledi.

“İnanıyoruz ki 31 Mart 2019’da başlayan baharı, ülkemizin köklü demokrasi birikiminin yol göstericiliğinde, kimseyi ötekileştirmeden ve dışlamadan tüm Türkiye’ye ve İslam dünyasına yayacağız. Bu duygularla, Ulu Önder Atatürk, başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi