Durumlarının Giderek Kötüye Gittiğini Belirtti

Toplu taşıma hizmeti sunan esnafın sıkıntıları gün geçtikçe artıyor. Akaryakıta art arda gelen zamlar, maliyet ve işçilik giderlerindeki artış sonrası esnaflar; "durumlarının giderek kötüye gittiğini, kimi yolcuların kartı okutup, fiyatı görünce geri indiklerine şahit oldum" diyerek konuştu.

Ulaşım Zammı Sonrası İyice Canımız sıkıldı
Kent içi toplu taşıma hizmetini kullanan vatandaşlar ise artan zamlara tepki gösterdi; "hayatın giderek pahalı olduğunu, bide bu ulaşım zammı sonrası iyice canımız sıkıldı" diyerek dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, konuya ilişkin ciddi yatırımlar yaptığını şöyle dile getirdi; Toplu taşımadaki maliyet artışlarını vatandaşlarımıza yansıtmamak adına GBB olarak, çok ciddi sübvanse etmekteyiz. Toplu taşımada yaşanan maliyet artışlarını vatandaşlara yansıtmamak için aylık 15 milyon TL, yıllık 180 milyon TL’lik sübvansiyon uyguluyoruz’’ dedi.

Kent genelinde ulaşım hizmetlerin de vatandaş ve esnaflarımıza uygulanan tarifler şu şekildedir.
Alınan karar gereği belediye otobüsleri ve tramvaylarda tam bilet ücretleri 6 lira 60 kuruş, indirimli ücret ise 6 lira 10 kuruş oldu. Özel halk otobüslerinde tam bilet ücretleri 6 lira 95 kuruş, indirimli 6 lira 40 kuruş oldu. Belediyenin kırsal mahallelere hizmet veren otobüslerde ise tam bilet fiyatı 13 lira, indirimli ise 10 lira 25 kuruş olarak belirlendi. Öğrenciler belediye otobüslerine ve tramvaya 2 lira 90 kuruştan, özel halk otobüslerine ise 3 lira 50 kuruştan binecek.

Editör: Haber Merkezi