Yıldırım, “Bundan altı yıl önce 15 Temmuz akşamı, hala birçok yönü ile karanlık olarak kaldığını bildiğimiz hain bir darbe girişimini yaşamıştık. Kim ya da kimler tarafından planlanarak sahnelendiği açık ve net olarak ortaya çıkartılamayan, adını dahi tam olarak koyamadığımız, acılarla dolu bir garip ihanet filmi seyrettik. Kafamızı kurcalayan, mantığımızı zorlayan bir sürü deli soru cevapsız kaldı.” diyerek konuştu.

Başkan Yıldırım, “Yetkililerden Milletin vicdanını rahatlatacak yeterli bilgilendirme yapılmadı. Darbe girişiminin öncesi ve sonrası için yapılan açıklamalar, kamuoyunda paylaşılan haberler akıl almaz derecede tutarsız ve yetersiz kaldı” diyerek şunları ekledi,

En Büyük Zararı Türk Milleti Ödedi

“Her yönü ile hain bir girişim, kahpe bir senaryo, düşmanca bir harekât olduğundan emin olduğumuz bu hadiseden en büyük zararı ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti gördü. Zira bağımsızlığımızın sembolü olan TBMM, Özel Harekât Polis Merkezi, MİT ve Askeri Karargâhlarımız bombalandı, polisimizin, askerimizin ve vatandaşlarımızın canına kıyıldı. 250'nin üzerinde vatan evladı hayatını kaybetti, 2000'in üzerinde de vatandaşımız yaralandı. Türk tarihine kapkara bir leke ve Türk Milletinin yüreğine yıllarca unutulmayacak acılar bırakıldı. Devletin kurum ve kuruluşlarında, Milletin ve kamuoyunun vicdanlarında telafisi ve tedavisi mümkün olmayan derin yaralar açıldı.” dedi

 En Güzel Cevabı Sandıkta Verecekler

Yıldırım şunları ekledi, “15 Temmuz 2016 Tarihinde Türk Devletine ve Türk Milletine karşı yapılan hain darbe girişimi her yönü ile araştırılıp, soruşturularak, gerçek planlayıcıları ve suçluları Bağımsız Türk Mahkemelerinde hesap vereceklerini ümit ediyoruz, inşallah. Türk Milletinin de darbecileri ve darbelerden nemalanmaya kalkışanları unutmayacağını en güzel cevabı sandıkta vereceğinden eminiz” diye belirtti.

 İyi Parti İl Başkanı Celal Yıldırım, sözlerine şunları da ekleyerek bitirdi, “Cenab-ı Allah bütün Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin yüzü suyu hürmetine birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın. Gazi Meclisimizi, Polis Merkezimizi, MİT ve askeri karargâhlarımızı alçakça bombalayan, Polisimizin, askerimizin ve vatandaşlarımızın canına kıyan bütün hainleri, fitne ve fesatları kahretsin. Vatanımızı bölmeye, Milletimizi birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermesin. Milletimizin bir daha böylesine acı günler yaşamaması ve karanlıkta kalan bu ihanetlerin aydınlatılarak gerçek hainlerin hak ettikleri cezaları almaları dileğiyle, 15 Temmuz ihanetinin yıl dönümü olan bugün; Memleketimiz, Milletimiz ve Demokrasimiz için birlik içerisinde tek yürek olmamıza ve sarsılmaz kardeşliğimize vesile olur, inşallah.

Editör: Haber Merkezi