35 yıldır berber mesleğini yapan Muhittin Erhalı şunları söyledi; “Dede mesleğimiz, dedemden babama, babamdan bana geçen bu mesleği devam ettiriyorum. Dedemden gelen saçkıran tedavisini 15 çeşit bitkiyle oluşan, özü sarımsaktan gelen bir karışımdan oluşuyor. Uzun yıllardır bu tedaviyi birçok hastalara uygulayarak sağlıklarına kavuşturdum. Eski berberler bu gibi birçok iş yapardı. Diş çektirirlerdi, sünnet yapılırdı, cilt hastaları için tedaviler yapardı ve basur hastalıkları için bitkisel tedaviler uygulardı. Biz sadece saçkıran tedavisi ve basur hastaları için bitkisel tedaviyi sürdürüyoruz” diye belirtti.

Uzun Yıllardır Birçok Vatandaşa Şifa Kaynağı
Saçkıran hastalığı sinir stresten kaynaklı saçları dökülen vatandaşlar, doktorlardan alamadığı şifayı buraya gelerek sağlıklarına kavuşturuyoruz diyen Erhalı, şunları ekledi; “ Saçkıran Hastalığı mantar da dediğimiz bu sorunu, uzun yıllardır birçok vatandaşa şifa kaynağı olmuştur. Cilt doktorlarına gidiyorlar iğne vurup gönderiyorlar ve sonuç olarak etki etmiyor. Bitkisel olarak uyguladığımız bu tedaviyi yapan herkes, sonuçları çok güzel buluyor ve dua ediyorlar” diyerek kaydetti.

Şimdi Günümüzde Pek Kalmadı
"Bu yöntemi çok eski berberler yapıyorlardı. Şimdi günümüzde pek kalmadı" diyen Muhittin Erhalı, sözlerini şöyle devam etti:

"Dede mesleği olduğu için Gaziantep'te en eski olarak şu anda biz yapıyoruz. Müşterilerimiz bizim bu tedaviyi yaptığımızı ya kulaktan kulağa duyuyor ya da internet üzerinden bize ulaşabiliyorlar. Tedavi olmak isteyen bayan müşterilerin evine giderek tedavilerini kendi evlerinde yapıyoruz. Tüm müşterilerimiz de olumlu sonuçlar aldık. Olumsuz sonuç aldığımız daha kimse çıkmadı.” (Salih Özdemir)

Editör: Haber Merkezi