Kömür fiyatlarının uluslararası enerji piyasalarındaki artıştan kaynaklı yüksek seyri ithal kömürden; iç piyasa da özellikle nakliye maliyetlerinin yükselişi de yerli kömürdeki fiyatların artışına sebep oldu. Döviz kurlarındaki artışta tüketiciye yüksek fiyat olarak dönmektedir diye vurgulandı.

"Sosyal Medyaya Dikkat Etmeli"
Marukatçı esnafı hem tüketiciyi mağdur etmemek, hem de kendisi mağdur düşmemek için kaçak ve korsan satıcılarla mücadeleyi en önemli gündem maddesi haline getirmiş bulunmaktadır. Esnafla görüştüğümüz kişiler özellikle sosyal medya aracılığıyla kömür alırken dikkatli olmaları yönünde tüketiciye tavsiyeler bulundalar.

"Fiyatlar Önümüzdeki Hafta Belirlenecek"
Site esnafı ile yaptığımız görüşmede kömür fiyatlarının önümüzdeki hafta içi belli olacağı ithal ve yerli kömürlerin esnaf tarafından bu fiyatlarda satılacağı bilgisi alınmıştır.

"Umalım Fiyatlar Düşer"
Vatandaşlar ise yeni gelecek kömür fiyatlandırmasına karşı şu tepkileri verdi, “alamıyoruz fiyatlar çok yüksek, bu kışı nasıl geçireceğiz kara kara düşünüyoruz. Umalım fiyatlar düşer diye bekliyoruz” diyerek kaydetti.

Editör: Haber Merkezi