Zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu dönemlerde, ekmeğe 5 ayda 5 kez zam gelmesi esnafı ve vatandaşı kötü etkiledi. Francala ekmek 3.75 lira pide ekmeğin ise 3.25 lira olacağını ifade ettiler. Gelen zam üzerine esnaflar şunu dile getirdi, “İşçisi de şikâyetçi, Ustası da şikâyetçi, halk ise bezmiş durumda. Gelen giden paramız yok, fakirin aldığı bir ekmek onu da elimizden aldınız diyorlar” diye konuştu.

GBB Fatma Şahin Gazi Ekmek Müjdesini Bu Haziran Ayında Vermişti

Proje kapsamın da verilen bilgiler şöyle
Projeyle toplamda 40 çeşit ekmek ve unlu mamul ucuza halka sunulacak. Gazi Ekmek satış noktala Proje çerçevesinde fabrika kurulumuna kadar taleplerin hızla karşılanması amacıyla ilk olarak meslek liselerinin fırınları ve yüksek kapasiteli ekmek üreticileriyle üretim yapılacak. Gazi Ekmek Fabrikasının ve yüksek kapasiteli üretim araçların kurulumuyla, Büyükşehir Belediyesi kendi tesisinde ekmek yapımına başlayacakları Şahinbey ilçesinde 70 ve Şehitkâmil’de ise 40 olmak üzere toplamda 110 noktada olacak.

“Halkta Bu Çalışma İçin Büyük Bir Talep Var”
Proje için verdiği açıklamada Başkan Fatma Şahin, ekiplerinin İstanbul Halk Ekmeği ve diğer illerde çalışan sistemi yerinde incelediklerini belirterek, “Yüksek kapasite üretimine sahip makinanın gelmesi 6 ay sürüyor, ama halkta bu çalışma için büyük bir talep var. İlk yüksek kapasiteli ekmek fırınlarını çalıştık. Sonrasında meslek liselerinde çalışma yaptık. Meslek liselerinin ekmek üretim konusunda yüksek bir kapasitesi var. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Meslek liselerinin bu kapasitesini kullanacağız. Ayrıca fazla kapasitesi olan ve satışından daha fazla üretebilecek fırınlarla da çalışacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi