Pınar Kanber, “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisine güncel olandan hareketle geriye doğru bakarak, Selçuklu Kervansaraylarının verilerini, birleştirici öğelerini, tarihsel ve toplumsal dönüşüm içerisinde ele aldığını söyledi.

Ressam Pinar Kanber Sanko Sanat Galeri̇si̇’nde Sergi̇ Açacak (3)

“Sanat benim için sadece mutlu etme aracı değildir, aynı zamanda gerçeklerle yüzleşme, düşündürme, sorgulama aracıdır. Her zaman söylemek istediğim söz ve anlatımcı olgu, üretim süresince itici bir güç olur” diyen Kanber, şunlar şunları kaydetti:

Nurdağı'nda Köy Evleri Depremzedelere Teslim Ediliyor Nurdağı'nda Köy Evleri Depremzedelere Teslim Ediliyor

“Resimlerimin kaynağı hep yaşam ve yaşamın sürekliliği içindeki zaman kavramları olmuştur. Geçmiş bilinçaltına birikmiş izlenimler ile şimdikinin birleşimi olan bir dünyayı yansıtmak istedim. 2005 yılında İpek Yolundaki Selçuklu Kervansarayları üzerinden tarihsel ve kültürel araştırma içerisine girdim. Kilometrelerce gidilen yollar, görülen ve araştırılan 120 Kervansaray sonucunda oluşan duygu yoğunluğu ile çalışmalarıma başladım.”

Ressam Pinar Kanber Sanko Sanat Galeri̇si̇’nde Sergi̇ Açacak (1)

Gaziantep’in köklü tarihi, zengin kültürü ve otantik yapısının kendisini her zaman etkilediğini ifade eden Kanber, “Eserlerimi Gaziantepli sanatseverler ile buluşturacağım için çok heyecanlıyım. Tüm sanatseverleri sergi açılışına ve sergiyi izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Pınar Kanber’in 31 eserinin yer alacağı “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 12 Ocak 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

Pınar Kanber 

Pınar Kanber, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu, 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 

Atölyesinde 2003 yılından itibaren yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimleri veren Kanber, kurumlara ve STK’lara sanat danışmanlıkları yaptı. Kocaeli’de AB Projelerini koordine etti, yerel gazetelerde sanat yazarlığı yaptı.

Ressam Pinar Kanber Sanko Sanat Galeri̇si̇’nde Sergi̇ Açacak (4)

Vehbi Koç Vakfı’nda Sanat Yönetmenliği yaparken yüzlerce kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kanber, İşitme Engelliler ile tiyatro kulübü kurdu ve genel koordinatörlüğünü yaptı.

Ressam Pinar Kanber Sanko Sanat Galeri̇si̇’nde Sergi̇ Açacak (2)

Başta Kervansaraylar olmak üzere birçok konuda araştırmaları ve yazıları olan Sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde ulusal ve uluslararası sanat projelerine devam etmektedir. HABER MERKEZİ

Editör: Barış Kaya