Şahinbey Belediyesi, Gaziantep’te Dutluk mevkiinde inşa edilen 3 katlı köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ederken, Tüfekçi Yusuf Bulvarı ile Yeşilvadi Kavşağını birbirine bağlayacak olan Tünel Projesi için düğmeye basıldı. 4 kilometre Tünel Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, projenin Gaziantep’te bir ilk olacağını söyledi.


Türkiye’nin en büyük şehirlerinden olan Gaziantep’te, trafik sorunu artan nüfusu ve araç yoğunluğu ile büyüyor. Kentin en büyük ilçesi olan Şahinbey İlçesi’nde artan trafik sorununa çözüm için projeler geliştirilmeye devam ediyor. Kent merkezi, Özdemirbey Caddesi, Dutluk ve Karataş arasında bağlantıyı sağlayacak olan 3 katlı köprülü kavşak çalışmaları devam ederken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeni bir projenin müjdesini verdi.


“Dev Eserlerimize Bir Yenisini Daha Ekliyoruz”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ‘’Dev eserlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Tüfekçi Yusuf ile Yeşilvadi bulvarını birbirine bağlayacak, 4 kilometrelik çift şeritli gidiş-geliş tünel projemiz şehrimize hayırlı olsun. Tüne Projesi ile şehrin trafik yoğunluğun azalmış olacak.’’


“Özdemirbey Caddesi’ne Alternatif Olacak”
Projenin kent trafiğinin azalmasında katkı sunacağını kaydede Tahmazoğlu, ‘’Şu anda Özdemirbey Caddesi’ne alternatif Tüfekçi Yusuf Bulvarı’nı Yeşilvadi Bulvarı’na bağlayacak Türkiye’de sayılı illerde olan Gaziantep’te ilk olacak olan tünel projemizin sondaj çalışmalarına başladık.’’
“Sondaj Çalışmaları Başladı”
4 kilometre uzunluğundaki tünelde sondaj çalışmaları da hafta başı itibariyle başladı. Türkiye’nin sayılı illerinde bulunan, Tüfekçi Yusuf Bulvarı ile Yeşilvadi Bulvarını birbirine bağlayacak proje aynı zamanda Özdemirbey Caddesi’ne de alternatif olacak.


Tahmazoğlu’ndan Ödüllü Yarışma Projesi
Tahmazoğlu aynı zamanda Tüp-Tünel Projesi ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir de ödüllü bilgi yarışması düzenledi.
Bu proje beni de çok heyecanlandırıyor. Bu müjdeyi sizlere verirken bir de soru sormak istiyorum. Sizce bu yeni açacağımız tüm ve yollar ile birlikte proje uzunluğumuz kaç kilometre olacak?’’ sorusunu yöneltti.

Editör: Haber Merkezi