Yaklaşık 10 yıl önce kapatılan, fıstığın taban fiyatını belirleyen ve hiçbir zaman özel sektöre fırsat vermeyen Güneydoğu Birlik ’ten sonra fıstık sahipleri zor zamanlar yaşadığını, bir hal çaresini bulmaları gerektiğini belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındığın taban fiyatını 54 TL’den açıklarken üreticinin elindeki Antep fıstığı ile ilgili henüz nasıl bir fiyat politikası izleyeceğini bilmediği gibi fıstığa kimin sahip çıkacağı da merak konusu oldu.

Fındık Taban Fiyatı 54 TL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gezisinde Ordu’da fındık taban fiyatını 54 TL olarak açıklarken Antep Fıstığı ile ilgili henüz bir taban fiyatının olmamasından dolayı fıstık üreticileri Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinin fıstığa taban fiyatı belirlemeleri için sahip çıkmaları gerektiğini vurguladılar.

Antep Fıstığı 40 TL
Antep Fıstığının bu yıl rekoltesinin fazla olacağını söyleyen fıstık üreticileri bu yıl var yılı olmasına rağmen diyerek şunları ifade etti, Erken hasadın başladığı Antep fıstığında, boz fıstığın kilogram fiyatı 40 TL oldu. Üreticiler, var yılı olmasına rağmen don vurması nedeniyle verimin az olduğunu, hasat döneminin başlamasıyla fiyatların 60 TL’nin altında olması halinde zarar edeceklerini belirterek, Antep Fıstığında taban fiyat uygulamasına geçilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundular.

Fıstıkta Fiyat Belirsizliği Devam Ediyor
Fıstıkta bir fiyat belirsizliği devam ediyor. Şu an fıstığa sahip çıkılmazsa özel sektör ucuza alıp daha sonra pahalı satacaktır. Bize kim sahip çıkacak merak ediyoruz” diye ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi