“Dengesiz fiyatlar var”

Dolmalık, kurutmalık ve salça olarak tüketilen sebzeler piyasada, denetim mekanizmasını yetersiz olduğunu “serbest piyasa var laflarıyla” dengesiz fiyatlar veriliyor diyen vatandaş esnaflara çıkıştı.

Her yıl olduğu gibi yaz aylarında sebze ve meyve gibi gıda ürünlerinde bolluk olur ve fiyatlarda düşüş yaşanırdı. Market fiyatları şu şekildedir. Domates 6.50 TL ila 8 TL, biber dolmalık 8 TL ila 9 TL, patlıcan 8 TL ila 9 TL satışı yapılmakta.

Vatandaş her yıl oğluna kızına akrabalarına hediye olarak gönderdiği kurutmalık ve salçaları maalesef bu yıl gönderemeyeceklerini dile getirdi.

Tarım üreticiler Birliği ve Kilis Ziraat mühendisleri odası Güven Özdemir beyin bilgileri doğrultusunda Kilis Elbeyli Dolmalık Biber ve patlıcan tarladan çıkış 5.25 TL Kilis Polateli Domates 3.50 TL olduğunu Hal'de satış fiyatı patlıcan 7 TL, dolmalık biber 7 TL, domates 6 TL satışı yapılmakta.

“Halk Pazarı tekrar kurulsun”

Vatandaşların yetkililerden biran önce piyasada fiyat ve kalite kontrolü yapmalarını gerekirse Büyükşehir Belediyemizin geçen yıllarda kurduğu ucuz sebze Halk pazarını tekrar kurmalarını talep etmekteler diye belirttiler.

Editör: Haber Merkezi