Gastronomi kenti Gaziantep'te kurutmalıkların hazırlanması çalışmaları sürüyor. ev kadınlarının kış hazırlığı kapsamında evlerinde yaptığı kurutmalık biber, patlıcan, kabak ve acurlar, ilçe belediyesinin desteğiyle ticarileşip önemli bir geçim kaynağı haline geliyor.

Başkan Şahin'den Çiftçilere Destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaklaşan kış ayları öncesi Gaziantep’te kurutmalık döneminin başladığını söyledi. Şahin, " Gaziantep mutfağı kış aylarına hazırlanıyor. Çiftçimize dağıttığımız tohumlarla bu hazırlığa katkı sağlamış olmak en büyük mutluluğum" diye belirtti.

Başkan Şahin sosyal medya hesabından şu paylaşımı bulundu, " Patlıcanlar, Gaziantep ağzıyla balcanlar, biberler kuruyor. Gaziantep mutfağı kış aylarına hazırlanıyor. Çiftçimize dağıttığımız tohumlarla bu hazırlığa katkı sağlamış olmak en büyük mutluluğum’’ ifadelerini kullandı.

Kışlıklarda Durum Belirsiz

Ürünün az olması, hayat pahalılığı ve artan girdi maliyetlerinin neden olduğu zamdan hem alıcı hem de satıcı şikayetçi durumda. Kış için hazırlanan dolmalık ve salçalıklar için hazırlık yapan vatandaşlar, taze ürünlere gelen zamandan korktuklarını, kurutmalıklara nasıl yansıyacaklarını kara kara düşünüyor.

Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu, yetkililerin artan fiyatları denetlemesi gerektiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi