Başkan Ökkeş Gün şu açıklamalarda bulundu,

"Çok Kıymetli MUSABEYLİLİ Hemşehrilerimiz;
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" açıklamasından sonra Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolündeki Cerablus ve Azez’de Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendi. Azez’de Türk bayrağını ateşe verildi. Yaşanan bu can sıkıcı olayın ardından; Suriye Geçici Hükümeti ile Askeri Şurta ve Hamzat Komutanları Türk bayrağı yakılma olayının ardından tepki gösterdi. Suriye Geçici Hükümeti açıklamasında "Türk kardeşlerimiz ile kardeşlik zamanla değil müşterek fedakarlıklar ile ölçülür, şehitlerimizin kanına bulanan devrimimizin bayrağı altında, onların bayrağı ve şehitlerinin kanlarının şehitlerimizin kanlarıyla karışmasıyla omuz omuza birlikte savaştık. Milyonlarca Suriyeliyi zulme karşı koruyan Türk bayrağıyla hepimiz gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Gün, "Tüm Musabeyliler Kalkınma ve Dayanışma Derneği olarak, tüzüğümüzün 2.Maddesinde yer alan; “Tüm Musabeylililer Kalkınma ve Dayanışma Derneği olarak milli kimliğimize, yerel kültürümüze, manevi değerlerimize sahip çıkmak.” ve yine tüzüğümüzün 17.Maddesinde yer alan; “Tüm Musabeylililer Kalkınma ve Dayanışma Derneği olarak eğitimli, kültürlü, çağa uygun, aşırılıktan uzak, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmek ve toplumda milli, manevi-ahlaki bilinci artırmak amacıyla çalışmalar yapmak.” ilkeleri ışığında kamuoyuna duyurmak adına İlçemiz Musabeyli, İlçemizin bağlı bulunduğu Kilis ilimiz ve Musabeylili hemşehrilerimiz yoğun olarak yaşadığı Gaziantep- Şahinbey bölgesinde ciddi bir nüfus yoğunluğuna sahip olan Suriyeli mülteciler konusunda Musabeylili Hemşehrilemizi; ortaya çıkarılmak istenen provakatif eylemler, kaos ve sokak karışıklığı gibi konularda sağduyulu olmaya davet ediyoruz.
Elbette ki Şehitlerimizin kanıyla sulanan VATAN toprakları Ay-Yıldızlı Al Bayrağımızın gölgesinde ilelebet payidar kalacaktır. Kutsalımız olan; BAYRAK,VATAN,MİLLET,DİN ve DEVLET kavramlarımıza yapılan hiçbir saygısızlık ve hadsizlik Yüce Devletimizin asli unsurları tarafından karşılıksız kalmayacaktır. Milletimizin gururu olan ve bu milletinden bağrından çıkan Askerimiz, Polisimiz ve görevli olan tüm kolluk kuvvetlerimizle birlikte ülke yönetiminde görevli olan Devlet görevlilerimize güvenerek beklememiz gerekmektedir" diye ekledi.

Gün, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihi kökleriyle var olan, Anadolu coğrafyasında defalarca bedel ödeyen ve ödeten bir milletin tüm unsurlarıyla kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığı kutsal VATAN toprağıdır. Gerektiğinde bu kutsala uzanan eller kırılır, diller kesilir, bedeli ödetilir. Fakat geçmişte de olduğu gibi kardeşliği bozmak için ekilen nifak tohumları, fitne ateşi, ayrıştırıcı söylemlere kulak tıkayarak birlik ve beraberliğimizin tesisi için mücadele etmemiz gerekmektedir.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” mısralarında da ifade ettiği gibi bizler bu şiarla Millet olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye kaydetti.

Gün, "Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN Gençliğe Hitabesinin ilk cümlesi olan; “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” ve son cümlesi olan; “ Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Sözlerini şiar edinen gençliğimiz vardır, var olacaktır!" vurgulayarak şunları ekledi.

"Devletimize güvenerek sağ duyu içerisinde herhangi bir provokasyona mahal vermemeye davet ediyoruz. Bu vesileyle Aziz Şehitlerimizi, ahirete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve Fatihalarla yad ederek, görevi başında olan Asker, Polis ve kolluk kuvvetlerimize şükranlarımız sunuyoruz.

DEVLETİMİZ VAR OLSUN,
MİLLETİMİZ PAYİDAR OLSUN,
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN !!!" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi