Spor şehri Gaziantep’ diye övündüğümüz Gaziantep'te üzücü durumu yaşıyoruz. Geçtiğimiz sezon bittikten sonra aylarca maç oynanmayan Kalyon Arena Stadı, lige hazır edilmedi. Birilerinin sorumsuzluğunun cezasını Gaziantep çekmek zorunda kaldı.

Kalyon arena hala hazır değil
Yeni sezona geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda oynadığı Sivasspor maçı ile başlayan temsilcimiz Gaziantep FK, bugün kendi sahasındaki ilk maçta Ankaragücü’nü konuk edecek. Ancak, Kalyon Arena hazır olmadığı için, bu zorlu karşılaşma Hatay’da oynanacak.

Gaziantep ekonomisinde büyük kayıp
Maçın Hatay’da oynanacak olması Gaziantep ekonomisi için büyük bir kayıp olacak. Çünkü, Ankara’nın köklü kulüplerinden birisi olan Ankaragücü’nün büyük bir taraftar kitlesi var ve deplasman maçlarına çoğu zaman binlerce taraftarı gidiyor. Bu taraftarların gittikleri deplasmanlardaki yeme içmelerini, konaklamalarını, alışverişlerini ve diğer harcamalarını göz önüne aldığımız takdirde, Gaziantep ekonomisi için büyük bir kayıp yaşanacak.

Kimseden tepki yok
Kentimizde böyle bir sorumsuzluk yaşanırken, bu sorumsuzluğa ne Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal ve yönetimi, ne de kentin önde gelenleri tepki gösterdi. Haydi bu maçı geçtik. Kalyon Stadı’nın bundan sonraki iç saha maçına yetişip yetişmeyeceği ise henüz kesin değil.

Editör: Haber Merkezi