Bakan Soylu "Valimiz, milletvekillerimiz ve kaymakamlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kazaların ardından hemen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdik ve bölgeye intikal ettik. Kaza kurbanlarımız ailelerini yalnız bırakmayacağız. Bu olay, Türkiye'deki kazaları belli bir oranda düşürmemizin ardından geldi. Bütün cenazelerimizi defnettik. Aynı zamanda, başsavcılarımız cenazeleri bir önce teslim etmek için yoğun bir şekilde çalıştık'' dedi.

Türkiye, dün can pazarının yaşandığı iki kaza ile sarsıldı. Gaziantep ve Mardin'deki kazalar, 36 kişiyi hayattan kopardı. Kayıpların acısı yaşanırken, kazaların nedenini tespit etmek için çalışmalar sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncelikle Mardin'deki kazada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katıldı. Soylu, ardından kazalara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA AİLELERİN YANINDA

Kaza sonrası derhal bölgeye geldik. Aileleri yalnız bırakmayacağımızı, devletimizin tüm imkanlarıyla yanlarında olacağını söyledik.

4 SAATTE OTOPSİLERİ TAMAMLADIK

Bütün cenazelerimizi defnettik. Yaklaşık cenazeler olduktan sonra savcılarımızın da hakikaten cenazeleri bir an önce sahiplerine teslim edebilmek için 4 - 4.5 saatte otopsileri tamamlamış olduk.

ULAŞTIRMA BAKANIMIZ BURAYA GELECEK

Cenazeler esnasında vatandaşlarımızın da Kızıltepe'de olduğu gibi burada da çevre yolu talebi oldu. Biz de Ulaştırma Bakanlığımızla görüştük, Sayın Cumhurbaşkanımıza da talebi ilettik. Yakın bir zamanda ihaleleri yapılıp Ulaştırma Bakanımız da buraya gelecek, hayata geçirilmeye çalışılacak.

BEDELİNİ ÖDETİRİZ

Soruşturmalar sürüyor. Soruşturma tüm taraflarıyla yürüyor, bir tek eksik görsek biz hınçlanırız, bedelini ödetiriz.

KİMİN İHMALİ VARSA HESABINI SORARIZ

Biri 26 bin 180, biri 27 bin 60. Buradan ihracat yapan bir firma. Şırnak menşeili bir firmaya taşıtma yaparak mamulleri götürmek için anlaşmışlar. Böyle bir şey söz konusu olsa savcılarımız ve kolluk güçlerimiz... Şoförlerin 2'si gözaltında. Takip etmek zorundayız. Kimin ihmali varsa hesabını sorarız, sormak da zorundayız.

SÜRÜCÜLERİN TELEFON KONUŞMALARI İNCELENİYOR

Soruşturma çok yönlü sürüyor derken sürücüsünden yoluna kadar, aracın teknik özelliklerine kadar soruşturma tüm yönleriyle sürmektedir. Sürücüler hangi saatte cep telefonu kullanmışa kadar soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü.. Böyle bir şey söz konusu ise hesabı sorulur.

TAMAMEN GERÇEK DIŞI

3. bir TIR'ın varlığı, polisin lastiğini patlattıkları, olayın farklı boyutu olduğunu iddia eden değerlendirmeler var. Tamamen gerçek dışı değerlendirmedir. Bir polis kardeşimiz şehit oldu. O da vatandaşlarımıza yardım etmek için gelen bir kardeşimizdi.

Editör: Haber Merkezi