TAG Otoyolunun Gaziantep- Nizip bölümünde meydana gelen feci kazada edinilen bilgilere göre, İstanbul'dan yola çıkan otobüs olay yerine yaklaşık yarım saat mesafede mola verdiği öğrenildi. Moladan sonra direksiyona şoför Abdulkadir Memiş geçti.

Şoför Memiş, bir aracın şarampole yuvarlandığı kaza yerine yaklaşırken, 3 şeritli otoyolun sağ şeridinde seyrediyordu. Kaza olduğunu görünce frene bastı. Durduramadığı otobüs, yalpaladıktan sonra devrildi. Devrilen araç sürüklenerek canlı yayın aracına, itfaiye aracına ve ambulansa çarparak katliam gibi kazaya neden oldu.

Takometre 130 Kilometre Hızda Takılı Kalmış!
Kayarak diğer kazaya yardım edenleri ezdi. Jandarma olay yerinde 307 metre fren izi tespit etti. Takometrenin ise 130 kilometre hızda takılı kaldığı öğrenildi. TAG otobanında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin hız sınırlaması ise 110 kilometreydi. Savcılık ve jandarmanın ilk tespitlerine göre kaza aşırı hız sebebiyle meydana geldi.

Direksiyon Hakimiyetini Kaybetmiş!
Sürücü Memiş'te, ifadesinde kazayı görünce bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, araç yalpalamaya başlayınca da yaptığı manevraya rağmen kurtaramadığını söylediği öğrenildi. Şoför, bu ifadesin de olayın aşırı hız sebebiyle gerçekleştiğini doğrulamış oldu. Ayrıca yola yağ aktığı, otobüsün bu yağ sebebiyle kaydığı bilgisinin de doğru olmadığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi