Yeni akademik dönem açılış programına Vali Davut Gül ile birlikte Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ahmet Ziylan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Abdülkadir Erbalcı, Mehmet Ali Eruslu Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Başkanı Ökkeş Eruslu, Daire amirleri ve Merkez öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasında Merkezin verdiği ihtisas eğitiminin çerçevesini ve hedeflerini anlatan Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Kerim Şükrü Ünlü, hedefler doğrultusunda ilki 1976 yılında İstanbul’da açılan merkezlerin sonuncusunun Gaziantep’te hizmet vermeye başladığını, burada yüksek ihtisas yapacak Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin toplamda otuz ay devam edecek olan eğitimlere katılacağını söyleyerek Merkezin kurucusu Hacı Ahmet Zilan’ı hayırla yad etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Merkezin bu sene ikinci eğitim dönemine girdiğini dile getiren Vali Davut Gül, bu eserin şehrimizde olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak bu eseri şehre kazandıran başta Hacı Ahmet Ziylan olmak üzere ona destek veren herkese teşekkür etti. Vali Gül konuşmasına şöyle devam etti: “inşallah ileriki yıllarda buralardan mezun olan, buralarda eğitim gören hocalarımız, dünyanın her yerine Türkiye için, İslam dünyası için, Gaziantep için önemli bir kazanç olacaklar. Bu vesile ile eğitim gören bütün hocalara hayırlı bir eğitim dönemi diliyorum.” 

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

2019 yılında Gaziantepli hayırsever iş insanı merhum Hacı Ahmet Ziylan tarafından yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açılan Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı onayı ile 2021 yılında Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne dön

üştürülmüştü.

Editör: Haber Merkezi