NELER YAŞANMIŞTI
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Eyüpoğlu Mahallesi’nde yaşanan Suriyeli bir grup ile Diş Teknisyeni Hamit Yıldız arasında çıkan araç park etme tartışması, Suriyeli grubun saldırısı ile kavgaya dönüşünce Teknisyen Hamit Yıldız bıçak darbesi alarak kolundan yaralanmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında ise gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklanmıştı.
Yaşanan saldırı sonrası Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, olayda yaralanan Hamit Yıldız’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

VALİ GÜL, YILDIZ’I EVİNDE ZİYARET ETTİ
Yaşanan saldırı sonrası Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, olayda yaralanan Hamit Yıldız’ı evinde ziyaret etti.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Hamit Yıldız, yaşanan olay sonrası devlet erkanının kendisi ile ilk andan itibaren ilgilendiğini dile getirdi. İddiaya göre; yaralanan Hamit Yıldız’ın abisi Hakkı Yıldız ve beraberindeki bir kişi Gaziantep Zafer Partisi İl Başkanı Mehmet Pamuk’un yanına giderek, Vali Gül’ün ve İl Emniyet Müdürü Başbuğ’un olayın üzerini kapattırmak istediklerini söyledi. “Suriyeli demeyeceksiniz, kaza oldu diyeceksiniz” diyerek Vali tarafından uyarı aldıklarını iddia eden Hamit Yıldız’ın akrabaları yeni bir sansasyona daha yol açtı. 

HAMİT YILDIZ YAŞANANLARI ANLATTI
Çarşamba günü ameliyat olacağını söyleyen Hamit Yıldız "Parmağımda sinir kaybı var. Çarşamba günü ameliyat olacağım. Bir de bilek tarafında bir sıkıntımız var. Çok şükür sadece elimizi parçaladılar başka bir şey yok” dedi.
Saldırıyı ucuz atlattığını belirten Hamit Yıldız olayın nasıl gerçekleştiğini paylaştı: "Buraya park etmeyin' dedik 'burası poliklinik hastalarımız oluyor' diye uyardık. Öğleden sonra geldi yine park etti. Uyardım 'tamam' dediler, içeri girdim sonra ben. Bu sefer iki kişi oldular yeniden beni çağırdılar. 'Ne istiyorsun sen' diye çıkıştılar. Sonra kavga çıktı o bana vurdu ben ona vurdum, kaçtılar. 5 dakika sürdü, sürmedi 10- 15 kişi sallama bıçaklarla geldiler. Yan eczaneye gittim ben hastalara çalışanlara bir şey olmasın diye. Sonra eczanenin camını kırıp içeri girdiler. Elimizi kolumuzu parçaladılar."

“SİNİRLENDİK PROPAGANDAYA UYDUK”
Yaralanan teknisyenin ağabeyi Hakkı Yıldız, olay sonrasında yaşanan sürecin aslında bir öfke hali olduğunu dile getirerek, “Zafer Partisi’nde ki röportajda söylediğimiz sözleri kalabalıktan duyduk. İnsanlar 'Gidin siyasi partilere sesinizi duyurun' dediler, biz de öfkeyle, sinirle o partiye gittik. Kalabalığın 'Vali, Suriyelilerle ilgili röportaj yapmayın’ dediğini duyduk. Bunun üzerine sinirlendik ve o açıklamayı yaptık, olaylar bu şekilde gelişti, grubun içindeki söylenenlere inandık. Propaganda yapıyorlardı, biz de onlara uyduk. Şimdi valimiz geldi, açıkladı, biz de öğrendik. Oradaki insanların propaganda yapmaya çalıştığını, canımızın acısıyla fark edemedik” şeklinde konuştu.

VİDEO’YA VİDEO İLE KARŞILIK GELDİ
Bu gelişmeler sonrası Gaziantep Valisi Davut Gül, Zafer Partisi’nde yayınlanan video üzerine İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ’u ile birlikte Hamit Yıldız’ın evine gitti.
Gül daha sonrasında Twitter hesabında, “Üzücü bir kavga sonrası bir grubun saldırısına uğrayarak yaralanan hemşerimizi ziyaret ettik. Kolu kopmadığı için bazıları üzülecek ama çok şükür durumu iyi. İlkokul müsameresi kıvamında video çekip paylaşanlara en net cevabı Hamit kardeşimiz verdi. 4 tutuklu, 2 gözaltı, 1 adli kontrol” notu ile birlikte Hamit Yıldız ile yaptığı konuşmayı video hali ile paylaştı.

Editör: Haber Merkezi