Her geçen gün artan hayat pahalılığı yaşamın her alanında tatsız bir hal alırken fahiş fiyatlar okul kantinlerinin içerisine kadar girdi. Sabah erken saatlerde başlayan ders ziline yetişmeye çalışan öğrenciler bu gidişle evde yapamadıkları kahvaltıyı okulda da tamamlayamayacak.

KAT KAÇIRAN ZAMLARA OKUL KANTİNLERİ DE DAHİL OLDU

Okulların açılması ile birlikte yeni eğitim döneminde, yeni kantin tarifeleri de gündem oldu. Kantinde satılan ürünlerin zincir marketlerde ki fiyatlar ile karşılaştırılması kafaları da karıştı.
500 ml şişe su marketlerde 1,5/2 TL arasında satılırken, kantinlerde 3 TL’den satılmaya başlandı. Suyun yanı sıra kantinlerde satılan en ucuz bisküvi 8 TL iken zincirli marketlerde aynı ürün 4,25 ve 4,75 TL arasında satılıyor. Zincir marketlerde 3 ve 4 TL arasında satılan pop kekler okul kantinlerinde 7 TL’den satılırken atıştırmalık olarak yenilen çubuk kraker okul kantinlerinde 7 TL’den satılıyor. Çubuk krakerin zincirli marketlerdeki satış fiyatı ise 1,75 TL!

KANTİN FİYATLARI EL YAKIYOR!

Okul kantinlerinde satılan kâse çorbanın fiyatı 20 TL iken bardak çorbanın fiyatı 10 TL’yi buldu. Dürüm çeşitlerinde; Döner 22, dürüm 18, kıyma 30, kuşbaşı 40, tavuk şiş 25 TL olarak belirlendi. Kahvaltıda yemek için tercih edilen simitin fiyatı 7, çay ise 4 TL!

SU 3 TL OLUR MU?

‘Aileler bunca masraftan sonra yıl boyunca bir de bunlara para mı yetiştirsin’ tepkileri çığ gibi büyüyor.
Kantin fiyatlarını öğrenince şoka uğrayan veliler, “Paramı basıyor bu insanlar zaten kırtasiye, kıyafet dünya para tuttu. Olan çocuğum okusun diye bulup buluşturup borç harç çocuğunu okula gönderen vatandaşa oluyor. Fırsatçılar dünyasında yaşıyoruz, Su 3 TL olur mu” şeklinde tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi