GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek siyasilerin kadınları biblo gibi görmekten vazgeçmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bizler artık vitrin için seçilen kadın vekiller istemiyoruz. Sesi, fikri olmayan, itiraz gücünü bir yana bırakın, biblo görevi gören yönetimlerde ki kadınları da görmek istemiyoruz. Kadınlar kocalarının partilerine oy vermek zorunda değil” dedi.

Beril Özlem, yaptığı açıklamada “Bu şehrin yarısı kadındır. Eğer seçmenin yarısı kadın ise seçilenin neden yarısı kadın değildir?  Bir kadın, evlattır, annedir, eştir, komşudur, hele bir de işveren ise bir kadın asgari 5 oy demektir. Biz bu güce sahipken sadece eşit temsil istiyoruz. Bundan vazgeçmeyeceğiz, etkin şekilde kadınların hem yönetimlerde hem siyasette yer alması için çalışmaya devam edeceğiz. Etkin şekilde var olan, kadınları gerçek anlamda temsil edebilen, akıllı birleştirici ve barışçıl siyaseti benimseyen, ayrıştırmayan, bilgi ve becerileri ile topluma yön veren dürüst, çizgisi sadece halkın menfaati olan, kişisel rant ve koktuk kaygısı taşımayan kadınlarımızı görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  

TÜRK KADINLARIN FARKINDALIĞI ZİRVEYE ULAŞTI  

Gaziantep’te sayısız başarılı kadınımız vardır, kim bu seçimlerde kadına daha çok yer açarsa, o denli seçimlerde başa oynayacağını düşünüyoruz’ diyen Dr. Beril Leylek, “Artık Türk Kadınının farkındalığı zirveye ulaşmıştır. Hakkını yedirmeyecek ve hep birlikte mücadele edecektir. Eşit temsil, her kadının mücadelesi olmak zorundadır ve buna göre oy verirken, bilinçli seçmen hakkını doğru kullanmalıdır. Kadına düşman, halen 15. Yüzyıl aklıyla, eksik etek kavramında yerinde sayan partiler, bu seçimde geriye düşmeye mahkumdur” dedi.

KOCALARINIZIN PARTİSİNE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ 

Siyasi partiler bir maç takımı değildir diyen Leylek, “Kendi geleceğiniz, kendi ikbaliniz için beyinizin partisine oy vermek zorunda değilsiniz. Sizlerin kendi öz düşünceniz değerlidir. Kadın haklarının sahip çıkıldığı, kadının dövülmediği öldürülmediği, hukukun adaletle işlediğini görmek hepimizin hakkıdır. Hakkınızı kazanmak ve hatta kaybetmemek için, şehirde, toplumda kadının yerini daha üst seviyelere taşımak için elbette ki bizler de GAGİKAD olarak, kadın adayları öne çıkaran partilere daha destekçi yaklaşacağız. Eminim tüm kadınlar da bizimle aynı yürekte düşünecektir. Geleceğimiz hakkında eşit söz hakkında olabilmek için, bu durumu hem seçmen kadınlarımızın göz ardı etmemesini, hem de siyasi partilerin şehrimizde bu konuyu ciddi düşünüp ona göre manevralar almasını temenni ederiz. Çünkü bizler siyaset üstüyüz, her partiye kapımız açıktır. İcraatlarını, çalışmalarını, vaatlerini dinlemek isteriz, önümüzde seçimler var, partilerin bizlerin öneri ve görüşlerini alması değerli olacaktır” ifadelerinde bulundu.

BİZLER GAZİ’NİN KADINLARIYIZ

Leylek, “Biliyorsunuz 100. Yılda 100 kadın ile Gazi şehirden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘e sloganının yaratıcıları olarak gittiğimiz Anıtkabir resmî ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş CHP kadın Kolları başkanı Aylin Nazlıaka ve milletvekillerimiz “Ankara’ya hoş geldiniz Gazi’nin Kadınları” diyerek kahvaltımıza iştirak etmişlerdi. Büyük onur duymuştuk. Sayın Genel Başkan Kemal beyefendiye de tüm bu taleplerimizi iletmiştik, 1 saatten fazla fikir alışverişinde bulunmuştuk. GAGİKAD’ın ulusal siyasette dahi öneri sunan konumda olması Gaziantep kadınları için büyük ilerlemedir” açıklamalarına yer verdi.