Göçmen nüfusu ile birlikte 2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı Gaziantep’te, okulların açılması ile birlikte yollardaki trafiğin ve otobüslerdeki yoğunluğun artmasının ardından vatandaşlar neredeyse hemen hemen her gün kalabalığın içerisinde ter döküyor.

‘AYAKTA GİDEN YOLCU SAYISI OLMASI GEREKENİN 5 KATI’

Tramvay, belediye ve özel halk otobüsleri, artan yoğunluk karşısında yetersiz kalıyor. 253 belediye otobüsü, 715 özel halk otobüsü ve 46 tramvayın bulunduğu kentte, sabah işe ve okula gidiş ve akşam iş çıkış saatlerinde oluşan yoğunluklar, adeta kâbus oluyor. Toplam 1014 toplu taşıma aracının bulunduğu kentte, araç sayısı talebe yetişemiyor. Özellikle uzun mesafe kat eden yolcular toplu taşımada oturacak yer bulamamalarının yanı sıra ayakta giden yolcu sayısının neredeyse olması gerekenden 5 katı fazlası olduğunu dile getirerek isyan ediyorlar.

SEFERLER ARTIRILSIN!

Sosyal medya hesapları üzerinden yaşanan yoğunluklara ilişkin paylaşımlarda bulunan vatandaşlar, özellikle sabah bölümünde Adliye Bölgesi’nde bulunan tramvay seferlerinin azlığından ve sefer süresinin uzunluğundan şikâyetçi. 15 dakikada olan seferlerin sayısının artırılmasını isteyen vatandaşlar, “En azından sabah işe gidiş ve akşam iş çıkış saatlerinde sefer aralığının 10 dakika olmalı” yorumunda bulundular.

KISA SÜREDE DOLUYOR!

Kentin en kalabalık nüfuslu semtlerinden olan Karataş Bölgesi’nde de tramvay seferleri, artan yoğunluğu kaldıramıyor. İbn-i Sina Durağından başlayan seferlerde tramvaylar, Üniversite Durağına varıncaya kadar doluyor. Üniversite durağı sonrasında ise Gazi Muhtarpaşa Durağına kadar vatandaşlar, artan yoğunluk içerisinde yolculuklarını sürdürüyor. Binlerce insanın kullandığı tramvayların sefer sayısının artırılması, vatandaşların istekleri arasında.

BEYKENT’TE ÇÖZÜM ARANIYOR!

Kentin merkeze en uzak noktalarından biri olan Beykent’te ulaşım sorunu bitmiyor. İş yerlerine ve okula gitmek isteyen vatandaşlar, kısıtlı sayıdaki belediye otobüsü seferlerine mahkûm oluyor. Bölgede ikamet eden binlerce insan, az sayıdaki seferler nedeniyle dakikalarca otobüs beklemek zorunda kalıyor. Otobüs içerisindeki yoğunluğun artması nedeniyle kimi vatandaşlar, dördüncü otobüs seferinde ancak otobüse binebiliyor. Artırılan seferler ise vatandaşın istediği ve yoğunluk noktasına göre olduğu istikametlerde değil! Beykent ve şehir merkezi arasındaki istikamette direkt seyahat eden özel halk otobüsü ve belediye aracı B84 bulunuyor. Vatandaşların ise istikamete direkt gitmesi sebebi ile sıklıkla tercih ettiği ulaşım araçları bu iki otobüs! Sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile Beykent’ten Şehir Merkezine yolculuk yaklaşık 1,30 saat sürüyor. Diğer otobüslerde ise bu süre 2 saate kadar çıkabiliyor. İş yerlerine ve okullarına yetişmek zorunda olan vatandaşların ise tek çaresi neredeyse B84 oluyor!
Ancak kalabalık nüfus ve yerleşim yerinin uzak olmasından dolayı çok fazla yolcu taşıyan otobüslerde oturacak yer kalmamasının yanı sıra otobüste tutunacak yer dahi kalmıyor. İnsanların nefes nefese tıklım tıkış gerçekleştirdiği seyahatlerde ara sıra baygınlık geçiren vatandaşların sayısı da artıyor! 

Editör: Haber Merkezi