Şube Başkanı Mehmet Görgel,  rakiplerini hiçe sayarak hiç bir kuruma bilgi vermeden üç günlük ilan takvim bildirisini dahi asmayarak kendi asker delege oylarıyla şimdiden seçimin galibi oldu diye ifade etti.

Sendika adayı olan 7 aydır sahada tüm üyeleri gezen onların güvenini kazanan Mehmet Durdu, kısa zamanda olumlu sonuçlar alacağını hisseden mevcut başkan, usulsüzlük yaparak sessiz sedasız kendi asker delegesini ilan etti.

Normal şartlarda 29.09.2022 günü Şube başkanlığı seçimi yapılacağı üyelerden delege seçimini saklayarak üyeyi hiçe sayarak seçme ve seçilme hakkını gasp etti asker delegesini korumuş oldu.

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, mevcut yönetimlere bir dönem Şube Başkanlığını yapabileceklerini ifade etmişti. Şube başkanı buna güvenerek seçimlere gölge düşürdü üyeleri ve seçilecek delegeleri hiçe saydığı dile getirdi.

Güçlü aday olarak Mehmet Durdu, sürekli alanda sahada sendika üyelerine sosyal haklarını anlatıyor yarınlara umut ışığı oluyordu bunu bilen mevcut başkan seçim takvimini belirtmeden kendi asker delegeleri ile seçimin adeta galibi oldu.

Bu usulsüzlük ve haksızlık karşısında Yüksek seçim kurulu başkanlığı ve savcılığına suç duyurusunda bulunacağım belirten Mehmet Durdu, " Kimsenin seçme ve seçilme hakkına hiç kimse ipotek koyamaz itirazımızı edeceğiz adam gibi tekrar seçime gideceğiz bu şekilde cesaretinin olmadığını seçimi kaybedeceğini biliyordur buna müsaade etmeyeceğim" ifadeleri kullandı.

Editör: Haber Merkezi