DEİK/ Türkiye-Bangladeş İş Konseyi ve Bangladeş Dakka Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI) iş birliğiyle 29 Eylül 2022 Perşembe günü saat 10:30 - 15:30 arasında Gayrettepe Dedeman İstanbul Oteli’nde “Türkiye – Bangladeş İş Forumu ve İkili Firma Görüşmeleri” düzenlenecektir. İş Forumuna Dakka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rizwan Rahman, Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan ve Bangladeş iş dünyasından geniş katılımlı bir iş heyeti katılım sağlayacaktır. Bangladeş’teki iş ve ticaret fırsatlarının ele alınacağı iş forumunda Bangladeş’ten katılım sağlayan firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Gaziantep, Bangladeş ile ikili iş görüşmesi için hazırlanıyor”

165 milyon kişilik nüfusuyla önemli bir pazar sunan Bangladeş, 2009-2010 arasında %7 ortalama büyüme kaydederek Asya – Pasifik bölgesinin en hızlı gelişen ekonomilerinden bir tanesi olmuştur. Bangladeş’in ekonomik olarak kaydettiği gelişme hızına paralel olarak hemen her sektörde ticaret ihtiyacı hızla artmaktadır. Bu gelişmelerin yanı sıra Bangladeş’in inşaat sektörünün önümüzdeki her 5 yılda bir yaklaşık %8 büyüme hedefi beklentisi bulunmaktadır.

Bangladeş iş heyetinde temsil edilen firmalar, Kimya ve plastik sanayi, Yapı ve İnşaat, Gıda ve Tarım, Otomotiv Sanayi, Elektronik sanayi, Makine sanayi, Tekstil ve Mobilya sanayi ve Savunma sanayi alanlarında iş görüşmeleri yapılacaktır.

Özdemir, “En Hızlı Büyüyen Şehirlerden Gaziantep için güzel bir gelişme daha”

Gaziantep Türkiye’nin sanayide en hızlı büyüyen şehirlerden biridir. Bu anlamda DEİK’in düzenlediği bu iş forumuna firmalarımızın katılması ciddi katkı sağlayacaktır.

Asya Pasifik’in en hızlı gelişen ülkelerinden bir tanesi olan Bangladeş ile ikili ticaretimiz açısından önemli fırsatlar yaratacak olan Türkiye - Bangladeş İş Forumu’na katılmak isteyen firmalarımızın 21 Eylül 2022 Çarşamba gününe kadar Deik kurumu ile irtibata geçip katılım bilgilerini alabilirler.

Editör: Haber Merkezi