Este Grande Güzellik Merkezi ve İnara Derneği savaşta yaralanan çocukların yaralarına ve kalplerine merhem olmaya çalışıyor. Este Grande Güzellik Merkezi Genel Müdürü İlkay Sucu, çocukların bedenlerinde savaş nedeniyle oluşan yanık izlerinin giderilmesini sağlıyor.

“RUHLARINDAKİ TRAVMANIN TARİFİ YOK!”

6,5 yıldır yanık izi giderilmesi işlemi gerçekleştirdiğini ifade eden Este Grande Güzellik Merkezi Genel Müdürü İlkay Sucu, 1,5 yıldır ise İnara Derneği ile birlikte çalışıyor. Dernek aracılığıyla onlarca çocuğun vücudundaki yanık izlerinin giderilmesini sağladıklarını ifade eden Sucu, 6,5 yıldır devam eden çalışma sürecinde yüzlerce çocuğa umut olduklarını belirtti. Yanık izi giderme işlemleri bitmiş çocukların sayısının yüksek rakamlarda olduğunu vurgulayan Sucu, bu başarının ise özel bir kutlama ile duyurulacağını da dile getirdi.
Savaş mağduru çocukların yanık izi giderme işlemlerini gerçekleştiren Sucu, “Bu çocukların yüzlerindeki izi mi gideriyorum yoksa ruhlarındaki travmayı mı gideriyorum diye ara ara ben bile karıştırıyorum. Yüzlerindeki izlerin vücutlarında ruhlarında yarattığı bir travma var ki tarifi yok! Onlara bir dokunuyorsun, çok farklı boyutlara gidiyorsun. 3 çocuğum var, anneyim ve yanık izi işlemlerini gerçekleştirdiğimiz çocuklara da bu duygu ile yaklaşıyorum, belki de bu yüzden iz gidermede ciddi başarılar yakalıyoruz” şeklinde konuşarak duygularını ifade etti.

SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Savaştan etkilenen çocuklara tedavi sağlayan, kâr amacı gütmeden insani yardım derneği olarak faaliyet veren İnara Derneği Proje Sorumlusu Viem Gazel, yaptıkları işin duygusal bir iş olduğunu ancak profesyonel olmak zorunda olduklarını söyledi.

SAVAŞ MAĞDURU İSMAİL GAZETECİ OLMAK İSTEDİ, ASLI EMEKTAR MESLEĞİ ANLATTI

İnara ve Este Grande sayesinde tedavi olan savaş mağduru küçük İsmail, gazeteci olmak istediğini dile getirdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Aslı Emektar ise, minik gazeteci adayına mesleği anlattı.


Tedavi gören çocuklardan bir diğerinin ‘Gazeteci olursam Suriye’de ki yaşananları anlatacağım’ demesi üzerine Emektar, bu isteğin mümkün olduğunu dile getirerek Gaziantep Doğuş Gazetesi’nde kendisine ait bir köşe vereceğinin sözünü verdi.

Editör: Haber Merkezi