Şehirde yeşil alanların artmasını arzu eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tugay Arazi içerisinde bulunan yeşil alana dokunmadan, boş olan alanlarda, içerisinde bina olan, askerin kullandığı koğuşlar, yemekhaneler, hangarlar gibi yapıların yer aldığı noktalarla ilgili planlama yaparak buradan elde edilecek gelir ile tugayı şehir dışına taşımayı amaçlamıştı. Şu anda askeriyenin içerisinde bulunan ancak vatandaşın kullanımına kapalı olan yeşil alan Millet Bahçesi modeliyle vatandaşlara kazandırılmak isteniyordu. Gaziantep ‘in yeşil alan anlamında hiçbir kaybı olmadan yeni bir proje ile halkın kullanımına açılacak olan Millet Bahçesi’nde yeni bir iddia gündeme geldi.

Tugay arazisinin şehir merkezinde kalması, şehrin merkezinde askeri alan olarak belirlenmiş tel örgü ile çevrili vatandaşın girmesine müsaade edilmeyen alanları vatandaşın kullanımına açacak Millet Bahçesi, Türkiye’nin en büyük bahçelerinden bir tanesi olmak amacıyla imara açılmıştı. Sosyal medyada gündeme gelen iddialar ise Millet Bahçesi planının dışına çıkılarak ağaçların kesildiği yönünde…

‘Ağaçların hiçbir tanesine dokunulmadan vatandaşların kullanımına açılacak’ diyerek özellikle belirtilen projede 20 metrekare alanda 15 bine yakın ağacın kesildiği iddiası ortaya atıldı.

İddialar Gaziantep’in muhalefet partili meclis üyelerinden geldi. Sosyal medyanın gündemine düşen iddialarda, “Koca koca makamlarda oturanlara bu ağaç kesilmelerini sormuştum. Öyle bir şey yok demişlerdi. Hatta bir kurum bu konuda çok hassas olduklarını iddia etmişti, sonuç ortada maalesef. Belirlenen duruma göre kışla arazisinde 20 metrekare alanda yaklaşık 15 bin ağaç katledilmiş” ifadelerine yer verildi.  

Editör: Haber Merkezi