İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: " Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı Çiftçi Kayıt Yönetmeliği'nde 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapmıştır. Yapılan değişiklikler: Ziraat Odalarından alınan Çiftçi Belgesi ilk başvuruya mahsus olacaktır. Önceki yıllarda ÇKS kaydı bulunanlardan Çiftçi belgesi istenmeyecektir. 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi güncellemelerine (yeni tapu ve kiralama olmamak kaydı ile) e-Devlet üzerinden yapabilecektir. Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru süresi 1 Eylül-31 Aralık arasında olup 4 ay sürecektir. Ürün değişiklikleri Şubat ayı içerisinde yapılabilecek. 5. Ürün beyan formunda sadece çiftçilerimizin imzası olacak. Muhtar ve aza imzası kaldırılmıştır. Geçmiş yıllarda Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı olan çiftçilerimiz bir seferde bütün işlemleri tamamlayabilecektir.”

ÇKS BAŞVURU SÜRESİ 31 ARALIK'A ÇEKİLDİ

Ziraat odalarından her yıl alınan Çiftçi Belgesi tüm başvurular için sadece ilk başvuruda talep edilecek.

Önceki düzenlemede 1 Eylül ile sonraki yılın 30 Haziran tarihlerinde belirlenen müracaat süresi, üretim planlaması yapılabilmesi için başvurunun başladığı 31 Aralık'a alındı. Böylece başvuru süresi 4 aya düşürülmüş oldu.

Ayrıca 31 Aralık'a kadar başvuruda bulunan çiftçiler, ürün değişikliklerini şubatta yapabilecek.

Ürün beyan formlarında yer alan muhtar ve 2 azanın imza uygulaması da fiiliyatta amaca hizmet etmediği gerekçesiyle kaldırıldı.

Editör: Haber Merkezi