Gaziantep’in 9 ilçesinde dağıtımı planlanan zeytin hasadı kasalarının ilk adresi Nizip oldu. Dağıtım töreninde, ilçedeki 400 çiftçiye 8 bin adet hasat kasası verildi. Yüzde 60 hibe ile çiftçilere dağıtılan hasat kasalarıyla zeytinlerin hasar görmeden sağlıklı ve kaliteli bir şekilde tüketiciyle buluşturulması hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende taptığı konuşmada, bu coğrafyadaki insanların çalışmak zorunda olduklarını belirterek, “Siz çiftçilerin her şeylerini vererek çok çalışması gerekiyor. O yüzden kardeşlik ruhu çok önemli. Varını veren utanmaz, yolun sonunda bu paylaşım berekete dönüşüyor.” dedi.


Başkan Şahin: Çiftçilerin istek ve taleplerine göre hareket ediyoruz
İnsani ve çevresel kalkınmanın önemine dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, şunları söyledi:
“Bugün sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anlatmak için bu bakış açısıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Yetim, yoksul, yaşlı ve mültecinin kendi içinde bir ayrımcılığı söz konusu değil. Sosyal devletin en güzel dönemi yaşanıyor. Bu bakış açısıyla biz de Gaziantep’te sosyal belediyeciliği en iyi şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kültürden tarıma kadar birçok başlıkta ekip ile yaptığımız çalışmalar kente büyük katkı sağlıyor. Bir kişi tek başına hiçbir şey yapamaz. O yüzden bizim hep birlikte hareket ettiğimizde gücümüz daha fazla. Çünkü işi iyi bilenle bir araya gelince doğru ve hızlı kararlar olmak daha kolay. O yüzden siz değerli çiftçilerimizde de olduğu gibi bu çalışmalarımızı organize etmeden önce sizleri dinliyoruz ve daha sonra harekete geçiyoruz.”


Nizip’in ekonomisinin güçlü tutulmaması halinde sürdürülebilir ekonominin ayakta duramayacağını ifade eden Başkan Şahin, “Bu bölgenin güçlü duruşunu desteklemek ve ileriye taşımak için de ilk adımı topraktan atmamız gerekiyor. Her toprak türüne göre de ekilmesi gereken ürünler değişiyor. Tarımda uyguladığımız mikro üretim modeli ile her ilçenin iklimine uygun ürünlerin ekimine öncelik verilmesi için çiftçilerimize bir araya geliyoruz ve onlara tohum ve fide desteğinde de bulunuyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından çiftçilerle bir araya gelen Başkan Fatma Şahin, hazırlanan zeytin hasadı kasalarını çiftçilere dağıttı, günün anısına katılımcılarla fotoğraf çektirdi.


Törene Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve çiftçiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi