Kışlıklarıyla ünlü Gazi şehrimizde, bu sezon vatandaşı bir hayli endişe içerisinde bırakıyor. Havaların ısınmasıyla kurutmalık ürünlerin hazırlıklarını yapan vatandaşlar, “Gücümüz yetmiyor almaya, 2-3 torba biber patlıcan alsak, bin lirayı geçiyor. Bu sene sadece 2 çuval alabildik, Eskiden fazlasıyla yapardık, şimdi bizi idare edecek kadar yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

 “Evdeki hesap çarşıya uymuyor”

Havaların ısınmasıyla domates ve biber gibi ürünlerin fiyatları düşüş yaşanırdı. Geldiğimiz bu zorlu dönem de vatandaşlar ne salça yapabiliyor ne de kurutmalık hazırlayabiliyor diye dert yanan vatandaşlar, “Çuval çuval aldığımız bulgur, simit gibi bakliyat ürünlerin bitiş yılıdır. Artık kiloluk alışverişlere yöneldik, yenmiyor ağam ne yapalım. Evdeki hesap çarşıya uymuyor” diye dikkat çekti.

“Devletimizden yardım istiyoruz”

Eskiye dönüp baktığımızda çuval çuval kurutmalık taze sebzeleri alır, tüm yıl idare ettirirdi bizi diye anlatan vatandaşlar, “ Devletimizden bu konuya el atmasını istiyoruz, durumumuz çok zor. Aldığımız maaşlar hep borçlara harçlara gidiyor. Bir de bizi bu konuda yalnız bırakmayınız” ifadelerini öne sürdü.

“Bu pahalılık nereye kadar devam edecek”

Kışlıklar için gözlerini ürünlerden çok döviz kuruna diken vatandaşlar, sürekli artan zamlara karşı şunları dile getirdiler, “Sonumuz hiç iyiye gitmiyor. Bu pahalılık nereye kadar devam edecek. Kime sesimizi duyurmak lazım bilmiyoruz. Neden bizleri görmezden geliyorlar onu da bilmiyoruz. Buna bir çözüm bulmaları lazım” diye belirttiler.