Gaziantep kültürü ve sanatının binlerce yıllık birikimin ürünü olduğunu ifade eden Öztürkmen, “Gaziantep, tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla hem geçmişin hem de günümüzün önemli şehirlerinden biridir. Bu değerli korumak, geliştirmek hepimizin sorumluluğunda ama öncellikli olarak da kent yöneticilerinin görevidir.” Dedi.

Gaziantep’te düzenlenen festival ve etkinliklerde yerel sanatçılara yer verilmediğini vurgulayan  Öztürkmen, “Bu şehirde doğmuş bu şehre katkı sunan sanatçılarımızı bu şehrin festivallerinde etkinliklerinde görmek istiyoruz. Yerel  sanatçılarımızı yok sayan anlayışı kabul etmiyoruz. Gaziantep’in her alandaki varlığı Gaziantep’in dinamiklerinden ortaya çıkmaktadır. Bu dinamiği yok sayan anlayış kent kültür ve sanatına zarar veriyor. Gaziantep’in sanatçısı, Gazianteplilerin parasının harcandığı festivalde, Gaziantep’in yazarı Gazianteplilerin parasının harcandığı kitap fuarında olmalıdır. “ diye konuştu.

Gaziantep’te yapılan etkinliklerde dışarıdan sanatçı getirilmesine doğrudan karşı olmadıklarını söyleyen Öztürkmen programlarda Gaziantep’te sanatını icra eden, üreten, yerel sanatçılara da mutlaka yer verilmesini istediklerini söyledi.

Gençlerin Gaziantep’te düzenlenen konserlere büyük  ilgi gösterdiklerini gördüklerini vurgulayan Öztürkmen, “Fakat gençlerimiz Barak ağıdını bilmeden, Ezo Gelini bir kere bile okumadan, Haşıl Türküsünü duymadan büyüyor ve kendi müziğine kendi sesine yabancılaşıyor. Çünkü gençlerimizin önüne bu değerlerimizi koyacak bir yerel anlayış maalesef yok.” Dedi.

DEVA Partisi olarak devletin, nitelikli sanat eserlerinin ve sanatsal faaliyetlerin müşterisi veya destekçisi olmasını sağlayacaklarını ifade eden Öztürkmen,  “Okullar, üniversiteler, halk eğitim merkezleri, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin sanat eğitimi faaliyetlerini devlet tarafından özendireceğiz. Her şehirde, merkezi parkların içinde bütün sahne sanatları etkinliklerinin yapılabileceği çok amaçlı “kültür sanat sahneleri” kurarak, işletmesini ilgili belediyelere devredeceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi