32 akademisyenin vereceği eğitim programlarına katılan kadınlar önemli, eşsiz ve dinamik bir eğitime tabi tutulacak.

EĞİTİM DÜZENLENEN TÖRENLE BAŞLADI

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programı törenle başladı. Düzenlenen törene Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Aybüken Yıldırım, Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, Gaziantep Üniversitesi Güsem Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu ile çok sayıda katılımcı düzenlenen törene iştirak etti. Eğitim programının 190 saat süreceği dile getirildi. Bu önemli eğitim programında başarılı olanlara sertifikaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenecek törenle verilecek.

"KADINLARIMIZIN İDOLÜ FATMA ŞAHİN"

Düzenlenen törende konuşan Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, akademi programına katılan kadınların yüzde 95'nin kendilerine idol olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i benimsediğine dikkat çekti. Teymur, "Pandemiye rağmen çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürdük. Pandeminin önemli oranda sona ermesiyle birlikte bu ve benzeri eğitimleri oldukça önemsedik. Bugün başlatılan bu programdan dolayı oldukça mutluyuz. Programa katılan kadınlarımızla yaptığımız sohbetlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in kentte idol olarak görüldüğüne şahitlik ettik. Bu programa katılan tüm kadın arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz" diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ KADIN VE GENÇ

KIZLARIMIZIN GÖNLÜNÜ KAZANDI"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy ise törende yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, yöneticilik ve liderlik konusunda şehrimizde yaşayan kadın ve kızlarımızın gönlünü kazandı. Başkanımız her alanda ortaya koyduğu liderlik vasfıyla örnek alınıyor ve kadınlarımıza rol model oluyor. Bugün başlatılan bu programa katılan tüm kadınlarımıza da şimdiden başarılar diliyoruz."

"123 MECLİS ÜYESİNDEN SADECE BİR KADIN ÜYE VAR"

Akademi açılış töreninde söz alan Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ise şu sözlere yer verdi;

"Gaziantep Ticaret Odasının geçtiğimiz hafta seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerin ardından GTO meclisinde yer alacak 123 meclis üyesinden sadece 1 tane kadın meclis üyesi seçilebildi. Ben Gaziantep Üniversitesi Rektörü hocamızı kutluyorum. Gaziantep Üniversitesi rektör yardımcılığına 2 kadın getirildi. Bu gurur verici. Diğer yandan kadınlarımız liderlik noktasında etkin olmalı. Bakınız Rusya-Ukrayna'da lider konumunda kadınlar olmuş olsaydı bugün savaş yaşanmazdı."

"LİDERLİK NOKTASINDA 5 NOKTAYA DİKKAT EDİN"

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın eğitim programı öncesinde yaptığı konuşmasında 5 önemli noktaya dikkat çekti. Özaydın; "Her alanda ne olursak olalım 5 şeyi göz önünde bulunduracağız. Din, tarih, coğrafya, ekonomi ve biyoloji. Bugün başlayan bu programda liderliğe gidecek yolda bu beş maddeyi kendinize yol edinin. Akademik eğitiminiz ne olursa olsun dini, tarihi, coğrafyayı, biyolojiyi ve ekonomiyi iyi bilmemiz gerekiyor. Bu ve benzeri programlara kapımız her zaman açık. Üniversite yönetiminin de 5 kadın dekanımız var. Ben lider kadın arıyorum. Varsa buyursun üniversite yönetimimizde söz sahibi olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi