Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) 1 Ekim Cumartesi günü Meslek Komite, Meclis Asil ve Yedek üyelerinin seçilmesiyle başlayan seçim süreci, gerçekleşen Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyelerinin seçimi ile sona erdi. Ancak yönetim kurulu seçimlerinin sonuçları GAGİKAD üyelerini mutlu etmedi.

‘SORUN NEREDEYMİŞ ARKADAŞLAR?’

Leylek, 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen Meslek Komite, Meclis Asil ve Yedek üyelerinin seçimlerinin tamamlanması ile birlikte meclis üye sayısının bu dönem 21 kişi daha artarak 126 rakamına ulaştığını ancak kadın meclis üye sayısının ise 1’e düştüğünü belirtmişti.

‘Yeni Yönetim’in seçilmesi ve kamuoyuna açıklanmasının ardından GAGİAD Başkanı Beril Leylek, görev takdimine dikkat çekerek, “GTO Yönetim Kurulu oluşturulmuş,126 da bir adet olan kadın üyesi, başkana destek veren komitede olmasına rağmen hiçbir görev takdim edilmemiş. Şimdi tekrar soralım, sorun neredeymiş arkadaşlar? Kadınlarda mı?” cümleleri ile isyan etti.

‘AKİL İNSANLARININ, BUNUN NEDENİNİ SORGULAMA VAZİFESİ OLMALIDIR’

Uygarlığın en temel bireyi olan kadınların eşit temsil hakkı için çok fazla mücadele etmesi gerektiğini söyleyen GAGİKAD Başkanı Beril Leylek, “Meclis kadın üye sayısı maalesef 1‘e düştü. Bu şehrimizde kadına verilen değerin dikiz aynasıdır. Tüm koltuklarda oturan bu şehrin her bir yetki sahibi akil insanlarının, bunun nedenini sorgulama vazifesi olmalıdır. İyi yorumlamalı, tabloyu iyi okumalı ve buna göre çalışarak, kadınları daha üst mertebelere taşımak için teşvik etmeli, yol açmalı ve tüm kadınlar el ele vermeliyiz “açıklamalarında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi