Pandemi nedeniyle geçtiğimiz iki yıl yapılamayan “12. Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” büyük coşkuyla kutlandı. Oğuzeli Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren festival, ‘Nar Hasadı' ile başladı. Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası ‘nın da gerçekleştiği festivalde, nar ve kurutmalık yetiştiren çiftçiler ödüllendirildi. Öte yandan Türkiye’nin yakından tanıdığı sanatçılar Elif Buse Doğan ve Ahmet Şafak konser verdi. Oğuzeli ilçe Stadı’nı dolduran binlerce kişi sevilen şarkı ve Türkülerle doyasıya eğlendi.

Festival kapsamında yine Oğuzeli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerin 'Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ de gerçekleştirildi.

İki gün süren etkinliklere; Gaziantep Valisi Davut Gül, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, MHP Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz, Gaziantep Milletvekili A. Muhittin Taşdoğan, Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Hakan Demirkan, Çorum-Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve çok sayıda davetli katıldı.

Kılıç: Amacımız Oğuzeli’ni dünyaya tanıtmak

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç festivalin açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının Oğuzeli’nin kültürünü, sanatını, yöresel ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç şöyle konuştu: “Bugün burada sizlerin huzurunda geleneksel hale getirdiğimiz 12. Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivalini kutlayacağız. Festivalimizde; kültürel değerlerimizi, yerel ürünlerimizi tanıttığımız, yerel zenginliklerimizin ön plana çıktığı Oğuzeli'mizin adına yakışır bir program hazırladık. Cenab-ı Allah'ın izni ve siz kıymetli hemşerilerimizin duası ile değerlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve ilçemizi daha ileriye taşımak için hep daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.  İlçemizin en büyük geçim kaynaklarından birisi kurutmalık, diğeri de nar. Bizim amacımız vatandaşımızın geçim kaynağı olan nar ve kurutmalığın katma değerini artırmak, Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmak. Vatandaşımızın cebine giren parayı ürünlerimizi satışıyla eşdeğer olarak artırmak istiyor, bunun için çalışıyoruz.”

“Çiftçimizin alın teri hak ettiği değeri bulacak”

Oğuzeli’nde üretilen ve ilçeyle özdeşleşen ürünlere katma değer katacaklarını belirten Kılıç, “Bu çalışmalarımız ile birlikte Türk Patent Enstitüsü tarafından Narımıza, Nar Ekşimize, Kurutmalığımıza, Ezo Gelin Çorbamıza Coğrafi İşareti alarak ürünlerimizin katma değerini artırma yolunda adım attık. Yaptığımız bu çalışmalarla hem Oğuzeli’miz kalkınacak hem de çiftçimizin alın teri olan ürettiği her ürün hak ettiği değeri bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi