Cumhuriyetin 100. yılında, eğitsel ve sosyal sorumluluk bilinciyle öğretmen ve öğrenciler olarak sürecin bir paydaşı olma gerekçesiyle başlatılan projenin özel amaçları arasında ise; “Öğrencilerimizin cumhuriyetin değerlerini, kazanımlarını ve kurucu ilkelerini özümsemesini ve içselleştirmesini sağlamak, Kurtuluş Savaşı'nın önemini, ülke ve dünya tarihindeki yerini ve Türk milletinin hangi şartlar altında zafere ulaştığını kavramış, özümsemiş, düşünce dünyasını bu temel prensipler çerçevesinde oluşturmuş, milletimizin milli - manevi değerlerini benimsemiş ve ulusal tarih bilincine ulaşmış nesiller yetiştirmek, öğrenciler tarafından okulun isim hakkını almış bulunan hayırsever iş insanı Feridun Oral'a ithafen bir kitap çıkarmak, Feridun Oral Aykanat Ortaokulu öğretmenleriyle birlikte, Feridun Oral Aykanat Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden gelen yazılardan oluşan bir okul gazetesi yayınlamak” nedenleri yer aldı.

PROJE TAKVİMİ AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı bulunan öğrencilerimizle, yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türk devletine olan sadakat ve aidiyet duygusunu güçlendirmek’ gibi değerli amaçların edinildiği projede etkinlik takvimi de yayımlandı.

2022 yılının eylül ayında başlayan ve 2023 yılının ekim ayında sonlanacak olan proje Okul Müdürü Servet Yıldırım’ın koordinatörlüğünde ve Danışman Öğretmen Mehmet Dedeoğlu’nun öncülüğünde uygulanmaya başladı.

Projeyi yürüten Türkçe Öğretmeni Mehmet Dedeoğlu, oldukça iddialı olduklarını ve bu projeyle şehrin eğitim- öğretim faaliyetine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı ve Doğuş Gazetesi Genel Yayın Müdürü Aslı Emektar ise, “Eğitime tutulan ışığın sonu her zaman aydınlıktır. Projelerinden dolayı Okul Müdürü Servet Yıldırım’ı ve Türkçe Öğretmeni Mehmet Dedeoğlu’nu tebrik ediyorum. Feridun Oral Aykanat Ortaokulu’nun ve tüm eğitim kurumlarının her zaman yanlarında destekçileri olarak bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi