Kira fiyatlarının yanı sıra ev sahiplerinin kiracılarına memur kiracı, memur kefil gibi şaşırtan şartlar getirmesi kiracıyı çileden çıkarırken bu kez de ev sahiplerinin kiracılarından yeni talebi bordro oldu!

Artan konut kira bedelleri ekonomik krizi derinden yaşayan vatandaşı zora sokarken ev sahiplerinin garantici tavırları artarak yeni bir boyuta ulaştı. Gaziantep’te bir ev sahibinin evini kiralamak için internet sitesine verdiği kira ilanı yok artık dedirtti.

BORDLO TALEPLİ NOTER KONTRATLI!

Kiralamak istediği 2+1 daireye memur şartına ek olarak kiralayan kişiden bordro talep eden ev sahibi ilan detaylarında, “Memur şartlıdır, kiralayan kişinin çalıştığı kuruma ait bordro talep edilecek olmakla beraber noterden kira kontratı yapılacaktır. Aile apartmanı olmakla beraber yönetime uyum sağlaması önemlidir detaylı bilgi ve yerinde görmek için lütfen randevu alınız” ifadelerine yer verdi.

‘YAKINDA KADRO ŞARTI DA KOYARLAR’

Gaziantepli vatandaşlar yayınlanan bordro talepli kiralık ev ilanına, “Yakında sözleşmeli olmasın kadrolu olsun şartını koyarlar. Baksana su tabloya utanç verici bir durum fırsatçılığın resmi bu olsa gerek yazıklar olsun, fiyatları şişirdiler şimdide ‘biz bu kirayı bu kadar arttırdık ama paramızı nasıl alacağız?’ derdindeler. Bu şartları yerine getiren kiracının, ev sahibinden de vicdanı olduğuna dair belge istemesi en doğal hakkıdır. Kiracı belgeleri tamamlar ama ev sahibi tamamlayamaz” şeklinde tepki gösterdiler.

‘EV SAHİBİ İŞİNİ SAĞLAMA ALMAK İSTİYOR’

Bordro talepli kira ilanına tepki gösteren vatandaşların yanı sıra ev sahibine hak veren vatandaşlar da oldu.

 Ev sahibinin gerçekleştirmek istediği bordro uygulamasını doğru bulan vatandaşlar ise, “Ev sahipleri de haklılar hemşireyim, kurumsal firma da çalışıyorum deyip işsiz çıkan onlarca insan var. Mal sahibi arkadaş sizi niye bu kadar ilgilendiriyor ki bordro talep etmesi adam işini sağlama almak istiyor demek ki. Senelerce çalışmış bir şeyler sahibi olmuş. Kiracının peşinden kira toplamak için sürünmek istemiyor aslında durum bu kadar basit! Berlin'de ev kiralamak için gereken belgeleri bir bilseniz ve sırf ev görmek için ne kadar sıra beklendiğini, Avrupa’da maaş bordrosu, en son oturduğun evde ödediğin kiraların çıktısı, yeri gelirse eski ev sahibinin bilgilerine kadar birçok şey isteniyor, maaş kâğıdına bakıp kirayı ödeyebilir mi diye hesaplayıp ona göre veriyorlar evlerini” ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi