İndirim kararını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Gaziantepliler, “ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin çoğunluğu Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinden oluşuyor. Bizim Ankara’dan neyimiz eksik bizlerde yüzde 50 indirimli su istiyoruz” talebinde bulundular.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA BAŞKAN ŞAHİN’DEN YÜZDE 50 SU İNDİRİMİ GELMİŞTİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ocak ayında verdiği müjdeyle şehirde yaşayan dul, yetim, 65 yaş üstü ve sosyal yardımdan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların kullandıkları içme suyunun birinci kademe mesken tarifelerinin yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediye tarafından verileceğini açıklamıştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, konu hakkında yaptığı konuşmada, “Çevremizde herkesin yetim, yoksul, yaşlı, mağdur gruplar için sabit gelir çok önemli. Bu nedenle bizim giderleri azaltarak gelirleri artışa geçirmemiz lazım. Gaziantep’te en zor durumda olan vatandaşları büyükşehir olarak fonlama kararı aldık. Bu bahsettiğim ihtiyaçlı vatandaşlar için yüzde 50 suda indirime gidiyoruz. Herkesin suya zam yaptığı bir dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek eli uzatıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN ŞAHİN KDV’Yİ DE İNDİRMİŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Şubat ayı itibariyle su faturalarında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e indirdiklerini açıklamıştı. Başkan Şahin’in açıklamalarının ardından 14 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara gönderilen faturalar, yüzde 1 KDV oranıyla düzenlenmişti.

BELEDİYELER TÜFE VE YILLIK ZAM YAPIYOR

Türkiye'deki 30 büyükşehir belediyesinden 14'ü TÜFE rakamlarına göre aylık olarak su fiyatını güncellerken, 13'ü ise yılda bir kez 12 ay süreli olarak su fiyatında düzenlemeye gidiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise aylık olarak su tarifelerinin TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranında düzenliyor.

Editör: Haber Merkezi