Gaziantep’te sık yaşanan sorunlardan bir tanesi dilenen/dilendirilen çocuklarla ilgili oluyor. Şehir genelinde sokaklarda, caddelerde, trafik ışıklarında dilenen/dilendirilen çocukların sayısı artmasın diye Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi el ele vererek dilencilikle mücadele ediyor.

“DİLLENDİRİLEN YAVRULARIMIZA PARA VERMEYİNİZ”

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında, Dilencilikle Mücadele Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül gerçekleştirilen toplantı sonrasında, “Dilencilere para vermeniz, yaşı küçük çocuklar başta olmak üzere sokakta istismarı sürekli kılar. Çocukların iyiliği için lütfen dillendirilen yavrularımıza para vermeyiniz. Tespit edilen çocuklar ailelerinden alınmakta ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmaktadır” açıklamalarına yer verdi.

Vali Gül, konuya ilişkin yaptığı daha önceki konuşmasında ise “Dilenciliğin ortadan kalkması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu şehirde çalışmak isteyen herkese iş ve aş var. Çocukları dilendirenleri savcılığa vererek sürecin takipçisi olacağız. Yollarda cam silen, çiçek ve benzeri satış yapan kişilere müsaade edilmeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

KABAHATLER KANUNU KAPSAMINDA CEZA KESİLİYOR

Çocuklarını dilendiren ailelere ilk olarak uyarı veriliyor, sonrasında ise Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kesiliyor. Son noktada da ise çocuklar ailelerden alınarak Sevgi Evlerine yerleştiriliyor. Şehirde, dilendirilen çocuklarla ilgili sorunlara çözüm yolları aranıyor.

Editör: Haber Merkezi