Gaziantep Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk ve beraberindeki heyet katılım sağladı. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur ve Kadın Meclisi üyeleri, Niğde heyetine Gaziantep’i tanıttı.

BULUŞMANIN İKİNCİ DURAĞI GAZİANTEP

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Genel Sekreter Arb. Av. Aybüken Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, Proje Sorumlusu Şeyma Sonkur, Kadın Meclisi üyeleri, Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk ile yönetimi; buluşmanın ikinci durağı Gaziantep’te bir araya geldi.

GAZİANTEP’İN KAHRAMANLIK DOLU GEÇMİŞİ TANITILDI

NDI ve TBB ortaklığında gerçekleşen program kapsamında Gaziantep’e gelen Niğde heyetine, Gaziantep Panorama Müzesi başta olmak üzere, Hamam Müzesi, Mutfak Müzesi, Gümrük Han, Bakırcılar Çarşısı, Baharat Çarşısı, Tarihi Tahmis Kahvesi gezinin kültürel durakları olarak tanıtıldı. Tarihi gezilere ek olarak Moral Evi ve Engelliler Merkezi’ne de ziyaretler gerçekleştirildi.

Panorama Müzesi gezisinde Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Gaziantep’in mücadele ve kahramanlık dolu geçmişini ziyaretçilere anlattı.

KENT VE KADIN KONSEYİ BAŞKANLARI NİĞDE EKİBİNİ AĞIRLADILAR

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, “Bizleri çok güzel şekilde misafir eden Niğde Kent Konsey Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran ÖZTÜRK ve ekibini şehrimizde ağırlamaktan gurur duyduk.  Programın mimarlığını yapan Kadın Meclis Başkanımız Ayşe Teymur’a ve kadın meclisi üyelerine teşekkür ederiz” cümlelerine yer vererek etkinlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, “ NDI ve TBB ortaklığında gerçekleşen genç kadınların siyasete atılması noktasında ‘Biz de Varız’ mentör menti programının ikinci faaliyetini Gaziantep’te gerçekleştirdik. Bu buluşmayla beraber iki kültürün bir araya gelerek kaynaşması bizlere mutluluk verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Niğde Belediyesine projenin tamamlanması için verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi