Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ve beraberindeki heyet, GAGİAD’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret kapsamında GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ile EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer arasında hazırlanan protokolün imzaları da atıldı. Protokolle iki dernek arasında ortak hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürülecek, dernekler arası etkileşim artırılarak yeni projelerin hayata geçirilmesi ve ortak çalışmaların ortaya konmasıyla ülke ekonomisine yeni katma değerler kazandırılması hedefleniyor.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, törendeki konuşmasında, uzun zamandır İzmir ile yakın ilişkiler kurduklarını belirterek, şimdi ise bunu iş birliğiyle güçlendireceklerini söyledi.

İmzalanan protokolle Türkiye’nin en önemli GİAD’ları arasında yer alan GAGİAD ile EGİAD arasında yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Koçer, şöyle konuştu:

“Gelişen ve değişen dünyada artık tek başına varlığını sürdürebilmek çok mümkün değil. Artık dünyayı iyi incelemeli, gelişmeleri yakından takip etmeli ve olumlu-olumsuz yönlerimizi iyi tespit etmeliyiz. Rekabet ve iş modellerinin hızla değiştiği, iş yaşamının farklı boyutlara taşındığı şu günlerde kendimizi yenilemeliyiz. İşte bu noktada İzmirli dostlarımızla gelerek iş birliğimizi artırma kararı aldık.”

Protokol kapsamında çağdaş medeniyetler seviyesine hızla ulaşmaya çalışılacağını belirten Koçer, projenin dernekler ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

YELKENBİÇER’DEN GAGİAD’A ÖVGÜ

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise Gaziantep’e büyük bir heyecan ve istekle geldiklerini, şehre ayak bastıkları andan itibaren kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini anlattı.

Konumları farklı olsa da EGİAD ile GAGİAD’ın birbirine çok benzediğini dile getiren Yelkenbiçer, şunları kaydetti:

“Atamızın yolunda ilerleyen, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmayı kendine misyon edinmiş iki dernek olarak bu protokolü imzalayacak olmamız bizi çok mutlu ediyor. Bizler GİAD’lar arasında en güçlü dernekler arasındayız. Sizlerin bugüne kadar yaptıklarınızdan çok etkilendik ve artık daha fazlasını hayata getireceğinize şahitlik ettik. Bu açıdan ben de bu protokolü oldukça önemli görüyorum. Bu proje Sayın Koçer’in önerileriyle gündeme geldi. Bu protokol sayesinde artık her iki dernek arasındaki dostluk ve iş birliği kalıcı hale getirildi.”

İletişimin önemine dikkati çeken Yelkenbiçer, “İletişim halinde kalmamız birbirimizden haberdar olmamızı ve yeni projeler ortaya koymamızı sağlayacak. İşbirliklerimiz sürdürülebilir hale gelmiş olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Koçer ile Yelkenbiçer arasında imzalandı.

Editör: Haber Merkezi