Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök kurul toplantısında yaptığı konuşmasında, sendikanın kuruluş sürecinde yaşadığı zorlukları anlattı. Gök, “ Ülke olarak, millet iradesinin kesintiye uğratıldığı dönemleri, çağ dışı yasakları, yıldırmaları, haksız yargılamaları, karanlık yılları geride bırakarak bugünlere geldik. Bir adım atarsak kafes kırılır/ belki birden erir zincirlerimiz diyerek çıktığımız bu yolda aydınlık sabahları düşleyerek geçtiğimiz karanlıklardan bize kalan tecrübelerle, birikimle ve bilinçle kazanımlar üreterek bugünlere geldik” dedi.

‘KAZANIMLARIN ALTINDA İMZAMIZ VAR’

Sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Gök, “Ulusal ve küresel ölçekte büyük atılımlar, sıçramalar gerçekleştirdik. Üzerimize karabasan gibi çökmüş yasakların duvarlarını gümbür gümbür, blok blok yıktık. Yeni müfredat programları ile eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesinde, okullara Kur’an ve Siyer derslerinin konmasında, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine saygınlık kazandırılmasında sendika olarak etkimiz, katkımız vardır. Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz ve mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Bu kararlılığı gösteren eğitim çalışanlarının, yeni Türkiye’nin yolunu açan, ufkunu aydınlatan kahraman, bilge öncüleri sizlersiniz. Sizleri gönülden kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

‘MESLEK KANUNU’NUN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ’

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması ve Meslek Kanunu’nun iyileştirilmesi için çaba harcayacaklarını dile getiren Ahmet Gök, “Başörtüsü yasağının kaldırılması, 8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı zulmünün sona erdirilmesi, yeni müfredat programlarıyla eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılması, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi, doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin hayata geçirilerek süresinin uzatılması, 4/C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi ve ardından kadroya geçirilmesi, sınav ücretlerinin artması, emekli maaşına ve ikramiyesine özel artış yapılması, taban aylığa mahsus zam alınması, Cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dâhil edilmesi, 3600 ek göstergenin alınması, beklentileri karşılamaktan uzak olsa da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması ve önümüzdeki dönem Meslek Kanunu’nun iyileştirilmesi için çaba harcayacağız” ifadelerini kullandı.

‘BİRÇOK SORUNUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINDA KATKIMIZ VAR’

Pek çok sorunun kazanıma dönüşmesinde sendika olarak katkılarının bulunduğunun altını çizen Gök, “Sözleşmeli personele kadro verilmesi ve bütün bunların hükûmetle ortak çalışma sonucu yapılması, üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasının karara bağlanması, mesleki eğitim koordinatörlük görevlerindeki ek ders saat sınırlamasının kaldırılması, öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin yüzde 60 oranında ödenmesi, memur ve hizmetlilerin DYK ücretlerinde artış sağlanması, geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamının sağlanması, 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde ödenmeyen ek ders ücretinin ödenmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkartılması ki son zamlarla bu rakam 706 TL’ye ulaşmıştır, sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılı içinde çözülecek olması, Halk Eğitim Merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde haftada üç saat nöbet ücreti ödenmesi, müdür ve müdür başyardımcılarının, öğretmenevi yöneticilerinin, rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış sağlanması gibi birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında, pek çok konunun kazanıma dönüştürülmesinde mücadelemiz, girişimlerimiz, katkımız vardır” şeklinde konuştu.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR, EDECEK’

Kişisel gelişime yönelik birçok çalışma yürüttüklerini kaydeden Gök, “Gerek üniversitelerle yapmış olduğumuz yüksek lisans protokolleri gerekse halk eğitim merkezleri ve diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde açmış olduğumuz İngilizce, Arapça, Kur’an-ı Kerim, Satranç, karikatür kursları, şan ve makam dersleri gibi kurslarla üyelerimizin kişisel gelişimine yönelik birçok çalışmalar yürüttük. Kısacası 4C’lisinden, sözleşmeli personele, hizmetliden, memura, şeften şube müdürüne, il müdüründen öğretmenine, üniversite çalışanlarından KYK personeline kadar tüm eğitim çalışanlarının mali, özlük, hukuki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek için durmadan çalıştık. Maaş promosyon anlaşmasının güncellenmesi ve Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavının iptal edilmesi taleplerimiz gibi hususlar başta olmak üzere tüm bu alanlardaki çalışmalarımız, mücadelemiz ve taleplerimiz devam ediyor, edecek” cümleleri ile sözlerini noktaladı.

YENİ DÖNEM LİSTESİ BELİRLENDİ

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi'nin yeni dönem yönetim listesi şu şekilde kuruldu: Ahmet GÖK- Şube Başkanı, Yasin VIRIT- Şube Sekreteri, Mehmet Demir- Teşkilatlanma Sekreteri, Fahri Arslan- Mali İşler Sekreteri, Mehmet Ali Dağdeviren- Basın ve İletişim Sekreteri, Resul Yıldız- Hukuk/Toplu Sözleşme Sekreteri, Cumali Kiraz- Eğitim/Sosyal İşler Sekreteri

Editör: Haber Merkezi