Ulutaş, sanatın toplumların geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Sanat insanların duygu, düşünce ve deneyimlerini ifade ettiği güçlü bir araçtır” dedi.

Sergisinin, doğanın farklı yönlerini ve zenginliklerini keşfetmek için fırsat sunduğunu belirten Ulutaş, “Sergide yer alan portreler, insanların yüzlerini ve karakterlerini yansıtan çalışmalarımdır. İnsan figürü üzerinden duygusal bir anlatım sunan eserlerim, izleyicilere derin bir içsel yolculuk deneyimi yaşatacaktır” ifadelerini kullandı.

Sanko1

rgilenen eserler arasında yer alan çiçeklerin, ağaçların ve diğer bitkilerin canlı renklerini ve formlarını yansıtarak doğanın tüm güzelliğini sergilediğini ifade eden Ulutaş, “Sanatseverler, resimler aracılığıyla doğanın şifa veren enerjisini deneyimleme fırsatı bulacak” diye konuştu.

Canlı renkler ve detaylarla oluşturduğu resimlerin, izleyicilerin hayvanların zarafetini ve doğanın dengesini yakından görmesini sağlayacağını anlatan Ulutaş, şunları kaydetti:

“Sanatseverler, resimler aracılığıyla büyüsüne kapılacağı doğanın derinliklerine dalmış gibi hissedecekler. Eserlerimde doğanın dengesini, canlılığını ve çeşitliliğini yansıtmaya çalıştım. Manzaralar, portre, bitki ve hayvan resimleriyle birlikte doğa ve insanın etkileyici bir birleşimini sunan eserlere yer verdim.”

Eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ulutaş, “Eserlerime ev sahipliği yaparak sanatseverler ile buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Ressam Gülay Karslıgil, Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını Ulutaş’a takdim etti.

Bin 200 yıllık tarihi eser, zamana direniyor Bin 200 yıllık tarihi eser, zamana direniyor

Sergi açılışına, ressamın eşi, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Ulutaş, Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Nurdan Ulutaş’ın 27 eserinin yer aldığı “Yansımalar” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 15 Mart 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sanko2

NURDAN ULUTAŞ

Nurdan Ulutaş, 1970 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu kentte tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Lise yıllarında ilgi duyduğu resim çalışmalarına, iş hayatından fırsat bulduğu zamanlarda hobi olarak yapmaya başladı.

Ressam Mustafa Bencan’dan karakalem, suluboya, yağlı boya tekniklerini öğrendi ve bu dönemlerde çeşitli karma sergilere katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı çeşitli resim-mozaik kurslarına ve karma sergilerine de katılan Ulutaş, emekli olduktan sonra, aldığı teknik eğitimler ve uygulamalı derslerle, soft pastel ve kuru fırça tekniklerini öğrendi, bireysel çalışmalarında uygulamaya başladı.

Ressam Levent Tanyeri’den ileri resim teknikleri almaya devam eden Ulutaş, hiper realist çalışmalara ilgi duymakta ve bu alanda kendini geliştirmeye çalıştırmaktadır.

Ulutaş, evli ve üç kız annesidir. HABER MERKEZİ

Editör: Barış Kaya