Türkiye’nin en önemli PVC Doğrama, kapı ve pencere sistemleri üreten kentlerinin başında gelen Gaziantep’te, sektör temsilcileri, daha iyi hizmet verebilmek adına tek çatı altında toplanacak.  AK PVC Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Işık, kurulacak dernek ile sektörün önünü açılacağını ve sıkıntıların daha kolay aşılacağını dile getirdi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ DAHA KOLAY OLACAK

Üretim ve ihracatın başkenti olan Gaziantep’ten yaklaşık 190 ülkeye ihracat yapılırken, bu ihracat kalemlerinin içerisinde PVC sektörünün yeri tartışılmaz. Sektördeki pazar payının artırılması ve ihracatın önündeki sorunların daha kolay çözüme kavuşması için sektörü tek çatı altında toplayacaklarını belirten AK PVC Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Işık, kuracakları dernek sayesinde sorunları daha kolay çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi.

İHRACATTAKİ PAZAR PAYLARININ ARTMASINA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

Işık “ Gaziantep üretimi ve ihracatı ile göz dolduran bir kentimiz.  Dünyanın yaklaşık 180 ülkesine ihracat yapan önemli bir kentimiz.  Birçok sektöre yön veren bir kentiz. Bu anlamda da PVC sektörünün ufkunu açabilmek, teknolojik yeniliklerle tanıştırmak, üretim kapasitelerinin artmasına öncülük etmek ve Pazar paylarının artmasına katkı sağlamak için böyle bir çatı altında toplanmaya karar verdik. Şu anda dernek kurma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi