GTO, üyelerinin sektörel gelişimlerine destek sunmak amacı ile 15-19 Ekim 2022 tarihleri arasında Fransa’nın Başkenti Paris’te, dünyanın en büyük gıda fuarı organizasyonlarından biri olan ve iki senede bir düzenlenen SIAL Paris Gıda Fuarı’na KOSGEB destekli ‘Fuar Ziyareti ve İş Gezisi’ düzenledi.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Korkmaz başkanlığında gerçekleştirilen fuar ziyaretine katılan Oda üyesi 19 firma temsilcisi, dünyanın sayılı gıda fuarlarından biri sayılan "SIAL PARİS 2022"de sektördeki küresel gelişmeleri yakından inceleme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı buldu.

 

Heyete başkanlık eden GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Korkmaz, ‘SIAL PARİS’ fuarının dünyanın önde gelen gıda fuarlarından biri olduğunu belirterek, “Gastronomi kenti Gaziantep’imizi GTO üyeleriyle birlikte bu fuarda temsil etmekten dolayı çok mutluyuz. Bizim için oldukça verimli ve faydalı geçen fuar ziyaretimizde gıda sektöründeki son gelişmeleri yerinde inceleme, yeni iş bağlantıları kurma, yeni pazarlara açılman fırsatı elde ettik. Ayrıca SIAL Paris’te stant katılımcısı olan 35 Gaziantepli firmayı da tek tek ziyaret ettik. Bu organizasyonda firmalarımız, dünyanın yaklaşık 200 ülkesinden gelen firmalar ile birebir görüşme imkânı da buldu. Bu gibi fuarlara katılımı son derece değerli buluyoruz. GTO olarak fuar organizasyonlarına devam edecek, şehrimizi tanıtmak ve sektörlerimizin gelişimine katkıda bulunmak için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

GTO üyeleri organizasyon kapsamında ayrıca DEİK bünyesinde bulunan Dünya Türk İş Konseyini de ziyaret ederek Fransa’daki Türk iş insanları ile bir araya geldi, sektörel konularda bilgi alışverişinde bulunarak potansiyel iş birliklerini değerlendirdi.

Editör: Haber Merkezi