Eczacılar, uygulanan ilaç fiyat politikaları, ilaçta dışa bağımlılık, ilaç krizi, maliyet ve fiyat artışları gibi dile getirdikleri sorunlar altında vatandaşlara hizmet vermeye devam etme mücadelesinde miting kararı almıştı. Kararın ardından Ankara’da buluşacak olan eczacılar, Bartın Amasra’da meydana gelen maden faciasının ardından mitingi ertelemişti, Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Mehmet İrfan Demirci belirlenen yeni miting tarihini duyurdu. 

ECZACILARIN MİTİNG MÜCADELESİ 27 KASIM’A ERTELENDİ

Demirci Büyük Eczacı Mitinginin ertelendiğini, “Amasra’da madende kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz için çok üzgünüz, Allah hepsine rahmet eylesin, ülkemizin başı sağ olsun. Ailelerinin acılarını paylaşır, sabırlar dileriz. Aşağıda kalan arkadaşlarımız için umutlu haberler bekliyoruz. Yarın Ankara’da yapacağımız Büyük Eczacı Mitingi ise bu acı olay nedeniyle ertelenmiştir” cümleleri ile açıklamıştı.

Demirci, “Madencilere saygı için ertelenen mitingimizin tarihi belli oldu. Hakkını, değerini isteyen eczacı ve de ilaç politikalarının olumsuz etkilediği halkımız için sesimizi duyurmakta kararlıyız” diyerek yeni miting tarihinin 27 Kasım olduğunu açıkladı.

‘KAMU ECZACILARI İÇİN ADALET’

Kamu eczacılarının 2021 yılında 756 milyon 186 bin 81 adet ilacı hastanelerde yatan hastalara ulaştırdıklarını aktaran Başkan Demirci, “Hastanede, toplum sağlığı merkezinde, sağlık müdürlüğünde, üniversitede, sosyal güvenlik kurumunda, kısacası ilacın olduğu her yerde eczacılar vardır. Eczacılar ilaç hazırlamada, stok yönetimi ve sipariş kontrolünde, kemoterapi ve radyoterapide, TPN, tıbbi sarf yönetimi ve acilde eczacılar vardır. Eczacılar sağlık hizmetinin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Biz hep birlikte kamuda eczacı var diyoruz. Eczacının aldığı 5 yıllık bilimsel eğitim ve sunduğu hizmetin karşılığı verilmelidir. Unutulmamalıdır ki kamu eczacısı ilaç alanında uzman stratejik personeldir. Sağlık hizmetine 7 gün 24 saat kesintisiz katkı sunan kamu eczacılarının görev tanımı yapılmalı ve çalışma koşulları iyileştirilmeli, özlük hakları aldıkları eğitime yaraşır hale getirilmeli, mesleki itibarları iade edilmelidir. Açlık sınırında yaşayan kamu eczacı emekleri için gerekli düzenleme yapılmalıdır” diyerek kamu eczacıları için adalet istedi.

Editör: Haber Merkezi